18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζντοβτς: «Θέλω να κερδίζω τα πάντα, όπου πηγαίνω»

Ο άλλοτε παίκτης του Ηρακλή και μετέπειτα προπονητής του «Γηραιού» και της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς βρήκε τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας στη Γαλλία και τη Λεβελουάλ Μετροπόλιτανς 92 (σσ. γνωστή και ως Παρί). Για την ακρίβεια η συμφωνία του με την ομάδια είχε επέλθει εδώ και αρκετό καιρό, όμως η πανδημία δεν επέτρεψε η υπογραφή των συμβολαίων και η παρουσίασή του να πραγματοποιηθούν νωρίτερα. 

Ο Ζντοβτς, με αφορμή τη νέα του δουλειά, παραχώρησε μια συνέντευξη στην «Le Parisien» και εξέφρασε την δίψα του για τίτλους, όπου και να βρίσκεται. 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του 53χρονου τεχνικού:

Γιατί υπογράψατε εδώ;

«Οι λόγοι είναι επαγγελματικοί και προσωπικοί. Το πρώτο είναι ότι ο σύλλογος είναι καλά δομημένος και φιλόδοξος. Ο Alain (σσ. ο γενικός διευθυντής) μου εξήγησε το έργο που χτίζεται εδώ. Δεν ξέραμε ο ένας τον άλλο πριν, αλλά το συναίσθημα πέρασε γρήγορα μεταξύ μας. Ήταν προπονητής πριν γίνει διευθυντής, είναι σημαντικό για τη σχέση μας. Ακόμη το γεγονός ότι ο σύλλογος αγωνίζεται στο Eurocup, που είναι ένας πολύ καλός διαγωνισμός. Τέλος, κατά τη διάρκεια της προπονητικής μου καριέρας, πήγα στη Ρωσία, την Τουρκία, την Ελλάδα ή την Κροατία, αλλά ποτέ στη Γαλλία ή στη Γερμανία. Ήθελα να ανακαλύψω αυτά τα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Μιλήσατε επίσης για προσωπικούς λόγους;

«Είναι ένα μπόνους, αλλά οι δύο μεγάλες κόρες μου ζουν στο Λονδίνο (η μία δουλεύει στη μόδα και η άλλη είναι ηθοποιός στο θέατρο) και το να είμαι στο Παρίσι με φέρνει πιο κοντά σε αυτές. Ο γιος μου που είναι 14 ετών θα πάει στο διεθνές σχολείο στο Παρίσι, δεν έχουν όλες αυτές οι πόλεις τέτοιες εγκαταστάσεις».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Δεν το κρύβω, είμαι κάποιος πολύ φιλόδοξος. Θέλω να κερδίσω τα πάντα, όπου κι αν πάω. Έχω τη φήμη ότι ασκώ μεγάλη πίεση στους παίκτες, αλλά έχω επίσης πολλά στον εαυτό μου. Είμαι πολύ απαιτητικός. Είμαι βέβαιος ότι η πίεση σε ωθεί να γίνεις καλύτερος».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη βρείτε εδώ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ