27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ζντοβτς: “Έρμαιο των οπαδών της η ΑΕΚ”!

Από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται πλέον, ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε για πρώτη φορά από τότε που έφυγε από την ΑΕΚ για τους λόγους του "διαζυγίου" του. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα dnevnik.si, ο Σλοβένος προπονητής κατηγορεί τη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ότι δεν έχει σχέδιο και ότι ουσιαστικά είναι έρμαιο των οπαδών της ομάδας! Μιλάει για την αλλαγή του Ουίλιαμς, που έγινε, κι αυτή του Ντίξον, που δεν έγινε, και υποστηρίζει πως ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τροπή που πήραν τα πράγματα, ενώ αφήνει και κάποια υπονοούμενα για όσα έγιναν στο Μονακό.

Ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε για:

Τον βασικό λόγο που τον οδήγησε στην έξοδο: "Η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Στην ΑΕΚ ήθελαν μέσα σε ένα βράδυ να επιστρέψουν στις παλιές μέρες της δόξας, αλλά δεν είχαν πραγματικό πλάνο. Οι φιλοδοξίες ήταν μεγάλες, αλλά υπήρχε ανυπομονησία. Ο σύλλογος έχει ιστορία και ένα στρατό από οπαδούς, που φτάνουν περίπου τα 2 εκατομμύρια και δημιουργούν πίεση. Ακόμα και τα μίντια συμμετέχουν σε αυτό. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, δεν είναι κι αυτά τα καλύτερα που θα μπορούσαν. Έτσι, η δουλειά μου δεν ήταν εύκολη, διότι περίμεναν να νικήσουμε τους πάντες. Και έκαναν συνεχώς αλλαγές παικτών χωρίς να έχουν υπομονή. Στο τέλος, έφτασαν στο σημείο να αλλάζουν παίκτες χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Τότε ήταν που άρχισε να κλονίζεται η σχέση μου με τη διοίκηση. Υπήρξε δυσπιστία και η ιστορία τελείωσε νωρίς".

Τον Ουίλιαμς και τον Ντίξον: "Για τον Τζαουάντ Ουίλιαμς, που τον είχα και στην Γκαζιαντέπ και ταίριαζε στη φιλοσοφία μου, η οποία βασίζεται στον αλτρουισμό και τις σωστές επιθετικές επιλογές. Επιπλέον είχε ηγετικό ρόλο ανάμεσα στους παίκτες. Τον άλλαξαν επειδή δεν είχε καλές στατιστικές επιδόσεις. Κι όμως, είχαμε έναν παίκτη, τον Μάικλ Ντίξον, που στις έξι τα ξημερώματα προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και όχι μόνο δεν τον άλλαξαν, αλλά του επέκτειναν το συμβόλαιο, επειδή τον αγαπούσαν οι οπαδοί. Εν ολίγοις, οι οπαδοί υπαγόρευαν στην πραγματικότητα την πολιτική της ομάδας! Παρόλο που ο πρόεδρος στην αρχή ήθελε να αντισταθεί, στο τέλος υπέκυψε. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να τελειώσει καλά".

Το πότε ράγισε το γυαλί: "Τέθηκε ως στόχος να κερδίσει η ομάδα το Κύπελλο Ελλάδας. Οι κανονισμοί σε αυτό το θεσμό είναι λίγο παράξενοι, γιατί παίζεις μόνο ένα παιχνίδι στον ημιτελικό και η κλήρωση μάς ανέδειξε φιλοξενούμενους. Χάσαμε το παιχνίδι στον πόντο στα τελευταία δευτερόλεπτα από μια ομάδα, που την είχαμε νικήσει με 20 πόντους στην έδρα μας για το πρωτάθλημα. Τότε ήταν η πρώτη φορά που έκαναν παράπονα για μένα. Αμέσως μετά όμως παίξαμε στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν και κερδίσαμε, οπότε όλα ξεχάστηκαν γρήγορα. Πριν από τα παιχνίδια με τη Μονακό ένιωσα ότι μπορεί να τα συγχωρούσαν όλα, αλλά δεν το πίστευα πραγματικά. Έκανα τη σύνδεση με κάποια γεγονότα πριν, όταν νικήσαμε με 20 πόντους την Πάτρα εκτός έδρας και κανείς δεν είπε έναν καλό λόγο. Ένιωσα ότι με περίμεναν στη γωνία..."

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο και τη σχέση του με τους παίκτες: "Έχω καλή σχέση με τον Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την τροπή που πήραν τα πράγματα τού ανήκει. Δεν είμαι άνθρωπος που θα μπορούσα να δουλέψω σε ένα περιβάλλον με τέτοια νοοτροπία, όπως η ελληνική, όπως η δική του. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω διαφημιστικά, δεν μπορώ να βγαίνει για φαγητό με τον πρόεδρο κλπ. Στην Ελλάδα υπάρχει διασύνδεση των προπονητών με δημοσιογράφους, όπως επίσης με παίκτες και μάνατζερ. Γι' αυτό τα μίντια, ακόμα κι όταν νικούσαμε, έγραφαν γιατί κερδίσαμε με 20 και όχι με 30 πόντους. Ή γιατί δεν έπαιζαν οι νέοι παίκτες της ομάδας. Αυτό γινόταν συνεχώς. Εγώ μετά την προπόνηση ή τον αγώνα πάω κατ' ευθείαν σπίτι μου. Με ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα. Λυπάμαι, αλλά με την ομάδα είχαμε καλή σχέση. Εννέα παίκτες μου τηλεφώνησαν ή μου έστειλαν μήνυμα όταν έφυγα".

Για τον αγώνα στο Μονακό και όσα συνέβησαν εκεί, αλλά και τον Σλοβένο διαιτητή, που τον απέβαλε: "Δεν κατηγορώ κανέναν. Ίσως επειδή η διοίκηση η ίδια ήταν πολύ επιθετική με τους διαιτητές. Αν δει κανείς τη σειρά των γεγονότων, θα δει ότι η αντίδρασή μου στον αγώνα με τη Μονακό δεν ήταν τόσο κακή. Στο παρασκήνιο συνέβησαν πολλά, που δεν μπορώ να πω. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αν οι διαιτητές είχαν άλλα κριτήρια. Αλλά δεν είχαν. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Αυτός ο Σλοβένος δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Ο διαιτητής με έκρινε. Ξέρει τι, πώς, γιατί. Ελπίζω ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και η ζωή συνεχίζεται. Στον αθλητισμό δεν πρέπει να κρατάς κακία. Το παιχνίδι είναι μια μάχη, που τελειώνει όταν ηχεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ