23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζιάγκος: «Το “δώρο” του κ. Καρακατσούνη διαμόρφωσε αποτέλεσμα»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για τον αγώνα του Ρεθύμνου με το Λαύριο και την ήττα της ομάδας του στην παράταση με 77-75.

Ο Έλληνας προπονητής εστίασε στη φάση που ο διαιτητής Καρακατσούνης σφύριξε φάουλ υπέρ του Άλμαν σε μαρκάρισμα του Λι, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει στο έξτρα πεντάλεπτο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Ρεθύμνου στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στο Λαύριο για τη νίκη του. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μία ομάδα ιδιαίτερα σκληρή και αθλητική που έχει επιλέξει έναν τρόπο να εκφράζεται επιθετικά, ο οποίος είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμος, με πολύ αθλητικά παιδιά, με εξαιρετικές closeout επιθέσεις, με κάθετη απειλή και παιχνίδι απομόνωσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αν και είχαμε 16 ασίστ έναντι 10 του αντιπάλου μας, χάσαμε το ματς. Ο παράγοντας που μας πλήγωσε ιδιαίτερα ήταν το κομμάτι των ριμπάουντ. Δώσαμε 18 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες και 16 επιθετικά ριμπάουντ.

Γενικά ήταν ένα παιχνίδι που επιθετικά δεν ήταν από εκείνα που θα καυχιόμαστε ότι βγάλαμε πράγματα. Μέχρι και το 35’ είχαμε 22% στο μακρινό σουτ. Δείξαμε μία διστακτικότητα στο να σκοράρουμε σε ελεύθερα σουτ και νομίζω ότι σε κάποιες κρίσιμες διεκδικίσιμες μπάλες ήμασταν άτυχοι».

Σχετικά με το αν επηρέασε η διακοπή απάντησε«Αξιολογώντας την προετοιμασία που κάναμε και τα φιλικά που δώσαμε, δείξαμε μία καλή εικόνα, όπου φάνηκε ότι η διακοπή μας βοήθησε. Δε συζητάμε άλλωστε για μία κακή εικόνα της ομάδας, μιας και μιλάμε για ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση με μία εξαιρετική ομάδα, ενώ και σε μία πολύ κρίσιμη φάση της έγινε και ένα «δώρο» από τον κ. Καρακατσούνη που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το αν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα το φάουλ που δόθηκε στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας απάντησε«Δυστυχώς για τον κ. Καρακατσούνη δεν είναι θέμα του τι πιστεύω εγώ αλλά το τι δείχνει η εικόνα από μόνη της. Να ξεκαθαρίσω ότι ο τρόπος που δουλεύει η ομάδα μου αυτά τα χρόνια, είναι να κοιτάμε πρώτα την καμπούρα μας και το τι λάθη κάναμε και τι μπορούμε να διορθώσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να μη διερωτηθούμε εάν ο κ. Καρακατσούνης, το σφύριγμα που έδωσε στο Ρέθυμνο, θα το έδινε σε ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο ή σε κάποια άλλη αντίστοιχη έδρα. Θα το έδινε;».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ