22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζιάγκος στο basketa.gr: “Ιδιαίτερη στιγμή, αλλά…”

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος ήταν μια ζωή στην ΑΕΚ μέχρι που... έφυγε. Ξεκίνησε από μικρός να ασχολείται με τα τμήματα υποδομής, κάποια στιγμή προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, βίωσε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου τον ταπεινωτικό υποβιβασμό στην Α2 το 2011, ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τις τύχες της στην Β' Εθνική και με δύο διαδοχικές ανόδους την έφερε πίσω στη μεγάλη κατηγορία το καλοκαίρι του 2014, όμως μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές στην Α1 κι αφού προηγουμένως είχε τραβήξει όλο το ζόρι της δημιουργίας ομάδας με... μηδέν μπάτζετ, που κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα την ύστατη ώρα, έφυγε. Μετά από μια ήττα στην Ελευσίνα από τον Πανελευσινιακό...

Έφυγε όχι απλώς ως φίλος, αλλά με την προοπτική να επιστρέψει σύντομα στο τεχνικό επιτελείο της, όπως ενημέρωνε στις 10 Νοεμβρίου 2014 (τέτοιον καιρό περίπου...) με στόμφο και κάθε επισημότητα η ΚΑΕ ΑΕΚ: "Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι η συνεργασία με τον Βαγγέλη Ζιάγκο έληξε, αλλά η πόρτα της ΑΕΚ δεν έκλεισε. Ο προπονητής των ανόδων, ο προπονητής της ιστορικής επιστροφής στην Α1, αποτελεί για την οικογένεια της ΑΕΚ πανάκριβη “προίκα”, που δεν χαρίζεται. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος σε ακόμη μια κρίσιμη καμπή για την ΑΕΚ “βάζει πλάτη”, καθώς κάνει στην άκρη για το συμφέρον της “Βασίλισσας” την οποία υπηρέτησε πιστά επί 18 έτη. Δίνεται δε η είδηση ότι ο Βαγγέλης Ζιάγκος θα έχει ξανά συμμετοχή στα δρώμενα της ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον", έγραφε η ανακοίνωση του "διαζυγίου". Και όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πομπώδη λόγια αποδείχθηκαν... κούφια. Πτερόεντα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε...

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Ζιάγκος σε συνέντευξή του στο basketa.gr πριν από λίγους μήνες είχε εκφράσει την κατανόησή του για την απόφαση του Μάκη Αγγελόπουλου να λύσει τη συνεργασία μαζί του τότε προκειμένου να εμπιστευτεί τον πιο έμπειρο Ντράγκαν Σάκοτα. Στο μεταξύ είχε ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Λευκάδα, Πανιώνιος, Λίβανος, ξανά Πανιώνιος... Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης επέστρεψε κι αυτός στην Stoiximan.gr Basket League και σήμερα ο δρόμος του συναντιέται ξανά με αυτόν της ΑΕΚ. Ακριβώς τρία χρόνια μετά. Μόνο που τώρα είναι αντίπαλοι.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην τον ενέταξε τελικά στα "δρώμενά της", ωστόσο δεν τον ξέχασε και θα τον τιμήσει σήμερα, όπως ανακοίνωσε πιο λακωνικά και με λιγότερο πομπώδες ύφος αυτή τη φορά: "Στο περιθώριο της αναμέτρησης η ΑΕΚ Β.C. πρόκειται να τιμήσει τον προπονητή της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Βαγγέλη Ζιάγκο, ο οποίος υπηρέτησε την ΑΕΚ επί 18 έτη, ενώ συνέβαλε στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία". Και το basketa.gr επικοινώνησε ξανά με τον Βαγγέλη Ζιάγκο για να τον ρωτήσει πώς αισθάνεται που θα τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της ΑΕΚ.

"Για κάθε προπονητή είναι ιδιαίτερη η στιγμή που καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα στην οποία έχει δουλέψει στο παρελθόν. Πόσο μάλλον για μένα, που έμεινα για 18 ολόκληρα χρόνια στην ΑΕΚ. Εκεί ενηλικιώθηκα ως προπονητής, εκεί έζησα πολλές κακές στιγμές, όπως τον υποβιβασμό στην Α2, αλλά και πολλές όμορφες, όπως την επιστροφή στην Α1. Χαίρομαι, ασφαλώς, για το ότι θα με τιμήσουν, διότι κάτι τέτοιο αποτελεί αναγνώριση και ηθική επιβράβευση των όσων πρόσφερα στην ομάδα. Όμως τώρα είμαι προπονητής του Πανιωνίου και η μόνη μου έννοια είναι πώς θα πετύχει τους στόχους του. Στόχοι που περνούν και από το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, από το οποίο θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί".

-Έχεις δηλώσει ότι κατανοείς μεν τη στάση της ΑΕΚ όταν χώρισαν οι δρόμοι σας το 2014, αλλά νιώθεις και μια πίκρα που έφυγες νωρίς. Αυτή η πίκρα σού δίνει επιπλέον κίνητρο σήμερα;

"Το κίνητρο που έχω τόσο εγώ όσο και οι παίκτες δεν διαφέρει από αυτό που έχουμε για οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Στον Πανιώνιο δεν σημαδεύουμε κανένα παιχνίδι. Σε όλα κατεβαίνουμε για να πάρουμε το μάξιμουμ, όλα τα προσεγγίζουμε ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει το καθένα εξ αυτών. Το ίδιο θα κάνουμε και κόντρα στην ΑΕΚ".

-Θα τα καταφέρει τελικά ο Πανιώνιος φέτος;

"Νομίζω ότι η αγωνιστική αλλαγή που έχει συντελεστεί είναι εμφανής. Η ομάδα αποκτά ταυτότητα και φιλοσοφία. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και στη διακοπή που μεσολάβησε, περάσαμε τις αρχές μας και αλλάξαμε την ψυχολογία της ομάδας. Κάτι που αποτυπώθηκε και στο παιχνίδι με τον Κόροιβο, το οποίο χάσαμε στην τελευταία επίθεση, και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό, όπου ήμαστε πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή η αλλαγή σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο ρόστερ, τη διοικητική συνοχή και τη στήριξη του κόσμου, μάς κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Ο κόσμος του Πανιωνίου έχει απαιτήσεις κι εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει. Έχουμε επίγνωση της ευθύνης μας και θα φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας στο τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε χρειάζεται υπομονή, ψυχικό σθένος και εσωτερική συνοχή".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ