16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ζιάγκος: “Δύο στόχοι για το Ρέθυμνο”

Σε συνέχεια των αφιερωμάτων που κάνει ο ΕΣΑΚΕ στις ομάδες της Basket League, φιλοξενεί δηλώσεις του προπονητή και του αρχηγού του Ρεθύμνου. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος και ο Χριστόφορος Ραζής εξηγούν τι πρέπει να περιμένουμε φέτος από την ομάδα της Κρήτης.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος δήλωσε: «Ο στόχος της ομάδας είναι διττός. Ο ένας είναι να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με ένα σύνολο νεανικό, ταλαντούχο και με παιδιά που έχουν το κοινό γνώρισμα της πρόκλησης και του κινήτρου για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Και ο δεύτερος τρέχει παράλληλα με τον πρώτο στόχο και είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα. Να ενισχύσουμε την προαγωγή και την παραγωγή του εγχώριου μπασκετικού ταλέντου.

Με βάση τις κινήσεις των ομάδων την καλοκαιρινή σεζόν, συν την απουσία του Ολυμπιακού, τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως θα είναι μία λίγκα στην οποία θα υπάρχουν 2-3 ομάδες που θα θέσουν υποψηφιότητα για μία θέση στον τελικό μαζί με τον Παναθηναϊκό. Πολύ μεγάλο ανταγωνισμό προβλέπω στις θέσεις από την 8η μέχρι και την τελευταία θέση της 4άδας μεταξύ Ηρακλή, Ιωνικού, Ηφαίστου, Περιστερίου και Κολοσσού και ένα γκρουπ ομάδων που θα παλέψουμε για την παραμονή στην κατηγορία.

Εύχομαι υγεία στο σώμα και το μυαλό όλων των εμπλεκομένων».

Και ο Χριστόφορος Ραζής πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η περσινή χρονιά πρέπει να λειτουργήσει σαν μάθημα για εμάς. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε αρχικά είναι να προστατέψουμε την έδρα μας και να γίνει ξανά απόρθητο «κάστρο» το Μελίνα Μερκούρη. Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ πως η επίτευξη του στόχου της παραμονής θα έρθει γρήγορα.

Αν πετύχουμε την παραμονή μας, μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσουμε τον στόχο μας, βάζοντας ψηλότερα τον πήχη. Όμως, δε σκεφτόμαστε ακόμα τόσο μακροπρόθεσμα, έχοντας επικεντρωθεί στο να είμαστε πανέτοιμοι στα πρώτα παιχνίδια, γιατί ένα καλό ξεκίνημα θα μας βοηθήσει στον βασικό μας στόχο. 

Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι και πάλι ανταγωνιστικό. Οι ομάδες που πήραν την άνοδο βλέπουμε ότι έχουν ενισχυθεί εξαιρετικά, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος.

Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες, τους παίκτες και τα τεχνικά επιτελεία. Πάνω απ’ όλα η φετινή χρονιά να μην έχει τραυματισμούς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ