18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ζιάγκος για κούπα! (vid)

Η Αλ Ριγιάντι του Βαγγέλη Ζιάγκου νίκησε με 74-64 την Πετροκίμι από το Ιράν, όπου αγωνίζεται ο γνώριμός μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Μίρζα Μπέγκιτς, και προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ του FIBA Asia Cup. Η διοργάνωση φιλοξενείται στην κινεζική πόλη Σενζού και η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Κάσγκαρ από την Κίνα, η οποία στον άλλον ημιτελικό επικράτησε με 79-70 της Αστάνα από το Καζακστάν, στην οποία προπονητής είναι ο Κώστας Φλεβαράκης. Στις λεπτομέρειες, δηλαδή, αποτράπηκε μια αναμέτρηση Ελλήνων προπονητών με έπαθλο την κούπα της ασιατικής Ευρωλίγκας!

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την κούπα θα διεκδικήσει ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Μάλιστα, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν Κάσγκαρ και Αλ Ριγιάντι τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό της διοργάνωσης. Πέρυσι νικήτρια ήταν η ομάδα από την Κίνα, επομένως φέτος η ομάδα από τον Λίβανο επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς.

Στην Κάσγκαρ αγωνίζονται ο πρώην ΝΒΑερ, Αντρέι Μπλάτσε και o Ντάριους Άνταμς, που έκανε θραύση πρόπερσι στην Ευρωλίγκα με την Μπασκόνια. Πιο γνωστός παίκτης της Αλ Ριγιάντι είναι ο Κουίνσι Ντούμπι, που έπαιξε για μια τριετία, μεταξύ 2006 και 2009 στους Σακραμέντο Κινγκς, αλλά στη συνέχεια άρχισε την περιπλάνησή του ανά τον κόσμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ