25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζιάγκος: «Έχουμε αισιοδοξία, κράτησε το λόγο του ο Γούντσον»

Για την νίκη ελπίδας που πήρε ο Πανιώνιος κόντρα στον Φάρο μίλησε ο Βαγγέλης Ζιάγκος, με τον προπονητή των «κυανέρυθρων» να κάνει ιδιαίτερη μνεία στον άρτι αποχωρήσαντα Έιβερι Γούντσον, ευχαριστώντας τον για τη στάση του, έχοντας εδώ και αρκετό καιρό ζητήσει την επιστροφή τους στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για μία μεγάλη νίκη, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, καθώς μόλις σήμερα ξεκολλήσαμε από την τελευταία θέση και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Κι αυτό γίνεται χάρη στην προσπάθεια όλων. Πρέπει να τονίσουμε, ότι ο Πανιώνιος είναι δεμένος σαν μία οικογένεια, μία γροθιά, σε ένα εγχείρημα που ξέραμε από την αρχή ότι ήταν πολύ δύσκολο. Ένα εγχείρημα με μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση, που νιώθουν κάθε εβδομάδα οι παίκτες στις πλάτες τους. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να αντέξουν όλοι οι αθλητές και αυτά τα παιδιά αποδεικνύουν, ότι μπορούν να σηκώσουν το «βάρος». Τα συγχαίρω για αυτό.

Αγωνιστικά, ήταν ένα ματς απέναντι σε ομάδα που προερχόταν από μία μεγάλη νίκη με υψηλό σκορ την προηγούμενη εβδομάδα, με καλό ελληνικό κορμό, χημεία και ρόλους στο παιχνίδι της. Κάναμε τις απαραίτητες προσαρμογές, για να εκμεταλλευτούμε τα μειονεκτήματα του αντιπάλου μας και να προστατεύσουμε τις δικές μας αδυναμίες. Είχαμε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του, πλην μερικών διακυμάνσεων, στις οποίες όμως προσαρμοστήκαμε. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια και προχωράμε στην επόμενη υποχρεώση».

Για το ότι έχει… γυρίσει το τσιπάκι μετά την παραίτησή του και το αν έχει συσπειρωθεί η ομάδα: «Ο τρόπος, με τον οποίο αγωνίζονται τα παιδιά, ειδικά στο πρώτο μισό του γηπέδου στην άμυνα, δείχνει ότι θέλουν να εξαντλήσουν κάθε απόθεμα. Αυτή ήταν και μία προσέγγιση που δεν είχαμε βάλει ακόμη στο παιχνίδι μας. Από τον τρόπο που προσπαθούσαμε καθημερινά στην προπόνηση, ήταν σίγουρο ότι θα έβγαινε και στο παρκέ. Βγήκε με το Ρέθυμνο και σήμερα αποδείχθηκε πως κάθε άλλο παρά σύμπτωση ήταν».

Για ενδεχόμενη προσθήκη μετά την αποχώρηση Γούντσον: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Έιβερι, καθώς για τους οικογενειακούς λόγους που είπε και πριν ο ίδιος, είχε ζητήσει πριν από ενάμιση μήνα να φύγει. Σε προσωπική συζήτησή μας, τον παρακάλεσα να μείνει και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Ο Έιβερι τήρησε το λόγο του και, όταν τρεις μέρες μετά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο ήρθε να μας αποχαιρετήσει, του ζήτησα να παραμείνει και πως, μετά το ματς με τον Φάρο, θα τηρούσαμε το λόγο μας να επιστρέψει στην οικογένειά του. Αυτός όχι απλά έμεινε σαν παρουσία, αλλά έδειξε πως ήταν και πνευματικά παρών. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία. Το κενό του, φυσικά, οφείλει να καλυφθεί και η διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό, στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Κάνει μία υπέρβαση, αλλά σε σημείο να είναι η ομάδα υγιής. Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, θα ψάξουμε την καλύτερη λύση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ