19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ζημιά 40 εκατ. ευρώ η ακύρωση του ιταλικού πρωταθλήματος

Η οριστική ακύρωση της φετινής σεζόν στη γειτονική Ιταλία, θα φέρει ζημιά ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας, Ουμπέρτο Γκαντίνι, ποσό που θα φτάσει ακόμα πιο ψηλά, αν η επόμενη σεζόν ξεκινήσει με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.  

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Lega Basket: "Η λίγκα έχει τζίρο γύρω στα 110 εκατομμύρια ευρώ και το 50% εξ'αυτών προκύπτει από τις 4 μεγάλες ομάδες. Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Deloitte, η πρόωρη διακοπή της σεζόν θα επιφέρει πλήγμα ύψους 40 εκατομμυρίων, ποσό που θα αυξηθεί αν αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. 

Αυτά τα νούμερα δεν είναι βιώσιμα για το σύστημα, για αυτό προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε δύο φάσεις προκειμένου να σταθεροποιήσουμε, όσο είναι δυνατόν, τα πράγματα για τις ομάδες: Πρώτα, ασκώντας πιέσεις στην Κυβέρνηση, ώστε να αφήσει τους ιδιοκτήτες, τους επενδυτές και τους χορηγούς να συνεχίσουν να στηρίζουν τα σπορ, συμπεριλαμβανομένου και του μπάσκετ. Εν συνεχεία, διατηρώντας και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις με τα τηλεοπτικά δίκτυα, στα οποία θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν.  

Υπάρχει αβεβαιότητα, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι κάποιες ομάδες θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν ομάδες από τις μικρότερες κατηγορίες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη Serie A. Όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα παρουσιάσουμε το φορμάτ που θα ακολουθήσουμε του χρόνου. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ