26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζενίτ – Χίμκι: Έμαθε από τα λάθη της (vids)

Χωρίς καμία διάθεση να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα θύμα μίας έκπληξης και μίας ακόμα ανατροπής, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχτισε από νωρίς μία σημαντική διαφορά απέναντι στη Χίμκι, την υπερασπίστηκε και πήρε με σχετική άνεση (70-91) την 1η της νίκη μετά από 3 σερί ήττες και 17η στη διοργάνωση, μένοντας ολοζώντανη στη μάχη της 8άδας της Euroleague.

Χαμηλός ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Ζενίτ παρά την απίστευτη αστοχία της στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (5/12 δίποντα, 0/5 τρίποντα) να απαιτεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναγκάζοντας τη Χίμκι σε λάθη (7 λάθη στη πρώτη περίοδο) και αντιπαραβάλοντας στα άσχημά της ποσοστά, σκορ από τις έξτρα κατοχές. Από την άλλη, η Χίμκι είχε να επιδείξει μόλις δύο παίκτες! Μακόλουμ και Μίκι (5 και 8 πόντοι ανίστοιχα) έβαλαν όλους τους 13 πόντους που πέτυχε η ομάδα τους σε 12 λεπτά αγωνιστικής δράσης, μέχρι να βρεθεί άλλος σκόρερ, γεγονός που φυσικά και η Ζενίτ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο.

Αν και η συνεχιζόμενη αστοχία της δεν την άφηνε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα, η πολυφωνία της Ζενίτ (οι 9 σκόρερ της στο ημίχρονο είχαν μεταξύ 3 και 6 πόντων) ήταν αρκετή για να της δώσει το διψήφιο προβάδισμα που θα την οδηγούσε στα αποδυτήρια με μία σχετική... ηρεμία μυαλού.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1375502548120039428

Αυτή η ηρεμία μυαλού δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έδωσε στη Ζενίτ μία άλλη αύρα στο β' ημίχρονο, απέναντι στην προβληματική Χίμκι. Με όπλο της την αμυντική της ετοιμότητα αλλά και την βελτίωσή της από μακρυά (4 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο έναντι 3 σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο), η Ζενίτ κατάφερε να διπλασιάσει την διαφορά και να δώσει τυπικό χαρακτήρα στην τέταρτη περίοδο. Οι απελπιστικά μόνοι Τζόρνταν Μίκι και Αλεξέι Σβέντ (ο οποίος πήρε την σκυτάλη από την Έρικ Μακόλουμ στο δεύτερο μέρος) δεν μπορούσαν να κερδίσουν μόνοι τους μία ομάδα, και από την άλλη, η Ζενίτ δεν έδειχνε καμία διάθεση να την πάθει για τρίτη σερί εβδομάδα, χάνοντας μία μεγάλη διαφορά στο τέλος.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είδε την ομάδα του Πασκουάλ να παίζει εντελώς απελευθερωμένη και να φτάνει σε μία άνετη επικράτηση (70-91) η οποία την διατηρεί στο κατόπι της Βαλένθια για την 8η θέση της Ευρωλίγκας (με παιχνίδι λιγότερο μάλιστα) και την δίνει μία σημαντική ανάσα ύστερα από 3 συνεχόμενες ήττες, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στη Μπασκόνια να πλησιάσει και να μπει με αξιώσεις και εκείνη στο... τρενάκι της τελευταίας, πολύτιμης θέσης των πλέιοφς. Από την άλλη, η Χίμκι παραμένει τελευταία και καταϊδρωμένη, γνωρίζοντας την 27η ήττα της σε 30 αναμετρήσεις και φτάνοντας το νέο της σερί ηττών στο νούμερο 4...

https://twitter.com/EuroLeague/status/1375516803598852107

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χίμκι είναι μία ομάδα που ζει και πεθαίνει από την απόδοσή της από το τρίποντο. Και σε αυτήν την περίπτωση, η Χίμκι όχι απλώς πέθανε από την δικιά της αστοχία, αλλά πληγώθηκε και από την ευστοχία του αντιπάλου, ιδιαίτερα μετά από το πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Αντρέι Μάλτσεβ σούταρε με το απελπιστικό 4/22 (18,2%) από το τρίποντο, ενώ από την άλλη, ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τους παίκτες του να γράφουν ένα διόλου άσχημο 13/24 και ποσοστό 54,2%, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν με 0/5 τρίποντα την αναμέτρηση!

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Για αυτόν τον ρόλο ερίζουν πολλοί παίκτες από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, μιας και 8 παίκτες σκόραραν από 9 πόντους και πάνω, όμως αν κάποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, αυτός είναι ο Όστιν Χόλινς! Ο Χόλινς πέτυχε 17 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/2 βολές και 3/6 τρίποντα, με τους 12 εξ αυτών μάλιστα να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και η Ζενίτ κλείδωσε την υπόθεση νίκη.

Tα δεκάλεπτα: 11-14, 29-39, 44-64, 70-91

Τα στατιστικά της αναμέτρησης μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1375496769468006405



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ