18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ζενίτ – Φενερμπαχτσέ 80-86: Το δίδυμο αποφάσισε… επανεκκίνηση (vids)

Η Φενερμπαχτσέ έδειξε σημάδια ζωής για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και η μεγάλη νίκη της στην Αγία Πετρούπολη με 86-80 επί της Ζενίτ της φουντώνει το κίνητρο για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα. Με το συνηθισμένο δίδυμο Βέσελι και ΝτεΚολό να σέρνει τον χορό και τον Πιέρ καθοριστικό στην τελευταία περίοδο, οι Τούρκοι πήγαν στο 5-9 και πανηγύρισαν ξανά, μετά την εντός έδρας νίκη επί της Μονακό που είχε βάλει φρένο σε σερί τεσσάρων ηττών και συνολικά 7/8 που είχαν προηγηθεί. Η Ζενίτ αντίθετα, περνάει κακό φεγγάρι, έχασε τρίτο σερί ματς μετά από το ΟΑΚΑ και εντός τον Ερυθρό Αστέρα και υποχώρησε στο 8-6. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν Ζενίτ εναντίον.... Βέσελι. Οι Ρώσοι στέκονταν καλύτερα σαν ομάδα, αλλά δε μπορούσαν να σταματήσουν τον... διαστημικό Τσέχο, ο οποίος ήταν ο βασικός παράγοντας του ότι το ημίχρονο έληξε με διαφορά μόλις ενός πόντους για τη Ζενίτ, 41-40

Βλέποντας και τον ΝτεΚολό να ανεβάζει στροφές η Φενέρ έλεγξε το τρίτο δεκάλεπτο χωρίς όμως να πάρει διαφορά, αφού Κουζμίνσκας και Λόιντ έδιναν λύσεις στους γηπεδούχους. Ο ρυθμός όμως είχε πάρει στους Τούρκους, οι οποίο μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα από το +5, 72-77, ήταν ψύχραιμοι και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ: Ο Βέσελι έκοβε, ο Ντε Κολό έραβε, αλλά αν δεν ήταν και οι... βελονιές του Πιέρ με καθοριστικούς πόντους στην τελευταία περίοδο, ίσως να μην είχε σφραγιστεί η μεγάλης σημασίας νίκη της Φενέρ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Είναι εξωπραγματικό το ποσοστό της Φενέρ στα δίποντα, αφού αυτό το 78,1% με 25/32 σπάνια συναντάται σε αγώνα ντέρμπι και δη εκτός έδρας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ