17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ 74-86: Η μία το πλεονέκτημα η άλλη το άγχος (vids)

Η ΤΣΣΚΑ πέρασε ζόρια τον τελευταίο καιρό, πήγε στην Αγία Πετρούπολη χωρίς τον Μάικ Τζέιμς, αλλά έδειξε τη στόφα μεγάλης ομάδας που έχει. Το 86=74 επί της Ζενίτ ήταν η 21η νίκη της που την κρατάει σε θέση φαβορί για τη 2η θέση της κατάταξης στην κανονική περίοδο. Από την άλλη, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ , με την 8η ήττα της στα τελευταία 12 ματς, πλέον νιώθει πολύ πιεσμένη για την υπόθεση πρόκριση και όχι να την κρατάει στα χέρια της.

Η ΤΣΣΚΑ πήγε νωρίς στο +9, 6-15 στο 5' με τους Χάκετ και Ερικ να την καθοδηγούν. Η Ζενίτ έψαξε την αντίδραση από το τρίποντο και δικαιώθηκε. Ο Μπάρον μπήκε στο παρκέ και άρχισε τον... βομβαρδισμό φέρνοντας τη Ζενίτ στον πόντο, 15-16. Το δεκάλεπτο έληξε με 18-22 με τους γηπεδούχους να έχουν 4/10 τρίποντα και... 2/4 δίποντα! 

Η ΤΣΣΚΑ παρέμενε πιο ισορροπημένη, με τον Φόιτμαν πια να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της. Κρατούσε τον έλεγχο του ρυθμού, αν και η Ζενίτ είχε πατήσει στα πόδια της και δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να ξεφύγει. Το ημίχρονο έληξε με 42-48.

 

Η τρίτη περίοδος άρχισε καλύτερα για την ΤΣΣΚΑ που στο 25' ήταν στο +11, 48-59. Τελείωσε καλύτερα για τη Ζενίτ, πάλι με τα μακρινά σουτ από τον Πάνγκος αλλά και συμπαράσταση από Πονίτκα και Μπλακ και έκλεισε στο 57-63, δηλαδή ακριβώς τη διαφορά που υπήρχε και στο ημίχρονο και με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να ελέγχει το ματς. 

Το 59-72 στο 34' επιβεβαίωνε αυτή την εικόνα, με τη μονοδιάστατη Ζενίτ να μη βάζει πια και τα σουτ, την ΤΣΣΚΑ να παίζει σωστά και μυαλωμένα και να ξεμακραίνει οδεύοντας προς την τελική επικράτηση.

ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΗΓΕΤΗΣ: Ο Γιοχάνες Φόιτμαν περισσότερο σαν μια χρήσιμη λύση είχε αποκτηθεί από την ΤΣΣΚΑ και σίγουρα όχι για ηγέτης της ομάδας. Σε τέτοιο όμως εξελίσσεται σταθερά και αθόρυβα και σήμερα πρόσθεσε άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ με τα τρίποντα μπήκε στο ματς, σε αυτά στήριξε τις ελπίδες της, από αυτά τελικά προδόθηκε. Τα 8/27 δεν είναι ποσοστό για μια ομάδα που σούταρε ακριβώς ίδιες προσπάθειες με το δίποντο  και ήταν φανερό ότι εκεί πόνταρε για να κάμψει έναν εμφανώς ανώτερο αντίπαλο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ