23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ζενίτ – Παναθηναϊκός 112-83: H μία στα play-offs, ο άλλος στα χαμένα (vids+pic)

Με τον Κέβιν Πάνγκος να κάνει ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους (3/3 δίποντα, 7/12 τρίποντα, 6/6 βολές) και 11  ασίστ, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θριάμβευσε απέντι στον Παναθηναϊκό, του οποίου επικράτησε με το ευρύ 112-83 στο πλαίσιο εξ'αναβολής αναμέτρησης από την 6η αγωνιστική και εξασφάλισε την παρουσία της στα play-offs της Euroleague, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Βαλένθια.

Εκεί η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ως όγδοη στην κατάταξη, θα αντιμετωπίσει την πρώτη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Όντετ Κάτας άντεξε ένα ημίχρονο και κάποια σκόρπια λεπτά στο δεύτερο, σε ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο δεν είχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο, αλλά έδειξε μεγάλες αμυντικές αδυναμίες και προβλημάτισε εν όψει της συνέχειας στην Ελλάδα. Ακολουθεί μια ακόμα εξ'αναβολής αναμέτρηση επί ρωσικού εδάφους, ενάντια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/04). 

Οι «πράσινοι» δεν είχαν στη διάθεσή τους τους Μάριο Χεζόνια και Σέλβιν Μακ, αφού αμφότεροι δεν βρίσκονταν στο ρόστερ της ομάδας όταν ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί το παιχνίδι. Για τον ίδιο λόγο η Ζενίτ δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τον Ταρίκ Μπλακ. 

Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, η Ζενίτ ξεκίνημε με πατημένο το γκάρι και ένα 11-0 στο πρώτο δίλεπτο. Ο Παναθηναϊκός δεν αποθαρρύνθηκε και μείωσε στον πόντο 23-22, με τον Κέβιν Πάνγκος να ευστοχεί έξω από 6.75 μ. στην τελευταία επίθεση του δεκαλέπτου (26-22) και να δίνει ξανά ψυχολογία στην ομάδα του. Ο Καναδός γκαρντ είχε συνολικά 12 πόντους, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο στην πρώτη περίοδο. 

Μπίλι Μπάρον και Ουίλ Τόμας (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα στο ημίχρονο) πήραν τη σκυτάλη από τον Πάνγκος. Ο Παναθηναϊκός γύρισε την άμυνά του σε ζώνη και έβαλε ξανά δύσκολα στους Ρώσους, που χτυπώντας στο ζωγραφιστό ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στο +9 (47-38). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε τον τελευταίο λόγο πριν την ανάπαυλα και διαμόρφωσε το 47-40. 

Η ομάδα του Τσάβι Πακσουάλ επέστεψε ακόμα πιο αποφασιμένη στο παρκέ στο δεύτερο μέρος. Μέχρι το 25' η διαφορά είχε ανέβει στο +13 (61-48), ενώ στο 30' έφτασε στις παρυφές των 20 πόντων (76-58) χάρις στο τρίποντο κρεσέντο των Πάνγκος και Μπάρον.  

Ο Όντετ Κάτας, βλέποντας πια ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει πέρασε στο παρκέ τον Ίαν Βουγιούκα, τον Νίκο Δίπλαρο και τον Λεωνίδα Κασελάκη που δεν έχουμε δει να αγωνίζονται ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ενώ το παιχνίδι φαινόταν να ξεφεύγει, ο Νεμάνια Νέντοβιτς πήρε μπρος και το μάζεψε (84-72 στο 33'). Ήταν όμως μόνο μια αναλαμπή, αφού το «τριφύλλι» έχασε και πάλι τη συγκέντρωσή του και με διαδοχικά φάουλ «χάρισε» εύκολους πόντους από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» στους γηπεδούχους. Στο τελευταίο πεντάλεπτο επήλθε πλήρης κατάρρευση για την ελληνική ομάδα. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ τα έσταξε από την περιφέρεια, τελειώνοντας την αναμέτρηση με ποσοστό ευστοχίας 51.7% στα τρίποντα (15/29). 

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 47-40, 76-60, 112-83

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ