17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ζενίτ-Μπαρτσελόνα 70-78: Ήταν θέμα «βάθους» (vids)

Η Μπαρτσελόνα δεν εντυπωσίασε όμως «άλωσε» την έδρα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με 78-70.

Με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας και χρειάζεται ακόμα μία νίκη για να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 της Κολωνίας. Στον αντίποδα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είδε τις σοβαρές απουσίες (Πονίτκα και Γκουντάιτις) να της κοστίζουν και ψάχνει πια ένα μικρό θαύμα.

Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη Μεγάλη Παρασκευή (30/4) ξανά στην Αγία Πετρούπολη, εκεί που είτε θα τελειώσει η σειρά, είτε θα οδηγηθεί σε πέμπτο αγώνα που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη την Τρίτη του Πάσχα (4/5).

Το παιχνίδι ήταν και στα σαράντα λεπτά ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν καλύτερα και να ξεφεύγουν 6-0 στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη 16-16.

Στη δεύτερη περίοδο η Ζενίτ φάνηκε να πατάει καλύτερα κι έχτισε κάποιες διαφορές της τάξεως των επτά πόντων (30-23). Σε αυτό το σημείο όμως οι «μπλαουγκράνα» απέδειξαν ότι δεν είχαν διάθεση να επιτρέψουν στους Ρώσους να ξεφύγουν περισσότερο και πέρασαν μπροστά με 34-33 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης βρήκε την Μπαρτσελόνα να έχει ρυθμό και να ξεφεύγει με δέκα πόντους (42-52, 27'). Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να παραδοθεί χωρίς να παλέψει και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 51-55.

Τα πάντα θα κρίνονταν πλέον στην τελευταία περίοδο. Η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερες λύσεις κυρίως κοντά στο καλάθι κι αποδείχθηκε καλύτερη στις λεπτομέρειες, με την κόρνα της λήξης να τη βρίσκει να επικρατεί με 78-70.

Ο ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ: Ο Μπράντον Ντέιβις εκμεταλλεύτηκε τις περιορισμένες λύσεις της Ζενίτ στη γραμμή των ψηλών και κυριάρχησε στις δύο ρακέτες. Ο Αμερικανός σέντερ σταμάτησε στους 22 πόντους και τα 8 ριμπάουντ οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Για τους ηττημένους ο Μπίλι Μπάρον ήταν εξαιρετικός προσφέροντας 19 πόντους, αλλά δεν είχε τις απαραίτητες βοήθειες με τον Κέβιν Πάνγκος να έχει περιορισμένη δράση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα είχε δύο «όπλα» τα οποία την οδήγησαν στο «μπρέικ». Το πρώτο ήταν το εξαιρετικό ποσοστό με το οποίο εκτέλεσε από το τρίποντο. Οι Καταλανοί δεν εκβίασαν προσπάθειες και με 8/14 «βόμβες» απέκτησαν σημαντικό πλεονέκτημα φτάνοντας στη νίκη. Παράλληλα κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με 30 έναντι 23 των γηπεδούχων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ