25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζενίτ για… μεγάλα έργα!

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης απέδειξε πως είναι... για μεγάλα έργα σε αυτή την χρονιά της Ευρωλίγκα, αποδρώντας με το 73-69 έναντι της Εφές από την Τουρκία, δίνοντας το πρώτο «ηχηρό» μήνυμα για τη δυναμικότητά της.

Το ματς άρχισε με τη Ζενίτ να μπαίνει δυναμικά χάρη στα σουτ του Ρίβερς (4-9 στο 4’), με τη συνεργασία Μίτσιτς-Ντάνστον να μη βοηθά την Εφές, αφού στην άλλη πλευρά άρχισε να βρίσκει ρυθμό ο Γκουντάιτις (10-15). Ο ρυθμός, πάντως, ήταν… για νανούρισμα, με τις δύο ομάδες παντελώς άστοχες, ειδικά από μακριά, αλλά ο εξαιρετικός Σέρβος βρήκε στήριξη από τον Μοερμάν, για να υπάρξει ισορροπία στην ανάπαυλα (26-26).

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σίμον ήταν εκείνος μαζί με τον Μπομπουά, που έδωσαν «ώθηση» για τους Τούρκους, που κοντά στα μέσα της τρίτης περιόδου ήταν σχεδόν σε απόσταση διψήφιας διαφοράς από τους Ρώσους (40-31), με τους Ρίβερς και Πάνγκος όμως να μην αφήνουν την κατάσταση να ξεφύγει, αν και πάλι «κυνηγούσε» η Ζενίτ (54-49). Το ίδιο δίδυμο, όμως, δεν κατέθετε τα «όπλα» και με τον Πόιθρες να φωνάζει «παρών», η ανατροπή έγινε και οι παίκτες του Πασκουάλ προηγήθηκαν με 65-67 στο τρίλεπτο για το τέλος. Ο Σίνγκλετον ισοφάρισε από τη γραμμή των βολών, αλλά ο Πάνγκος απάντησε στα 83" για τη λήξη, με τις επόμενες φάσεις να μην έχουν αποτέλεσμα και τον Αταμάν να παίρνει το τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση.

Δεκάλεπτα: 10-15, 26-26, 54-49, 69-73

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ... ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΑ: Ο Τσάβι Πασκουάλ βασίστηκε σε δύο παίκτες, που γνωρίζουν πολύ καλά πώς να βρίσκουν τα «κλειδιά» της νίκης. Ο Κέβιν Πάνγκος (23 π., 7 ασ.) και ο Κέι Σι Ρίβερς (14 π., 5 ρ.), ήταν εκείνοι που γύρισαν το ματς από το -9 και χάρισαν ένα «διπλό», που δημιουργεί επιδιώξεις.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ είχε ελαφρά υπεροχή στα δίποντα (59.4% έναντι 54.5% της Εφές), τα τρίποντα (30.4% έναντι 25.9%) και τη διαφορά ασίστ-λαθών (19-11 έναντι 13-8), αριθμοί που σε ένα ματς λεπτομερειών μετρούν, όπως και η μία λιγότερη κατοχή που είχε, χωρίς όμως να της στοιχίσει.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ