15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ζενίτ έτοιμη για όλα, «άλωσε» και το Τελ Αβίβ (vids)

Κωνσταντινούπολη, Βιτόρια, Βαλένθια, Βιλερμπάν, Βερολίνο, Κάουνας και σήμερα Τελ Αβίβ. Η προέλαση της Ζενίτ στις έδρες των ομάδων της Ευρωλίγκας συνεχίστηκε με τη νίκη επί της Μακάμπι με 78-72.

 


Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σημείωσε την έβδομη νίκη της σε εννιά εκτός έδρας παιχνίδια, έφτασε στο 10-5 και βέβαια δείχνει ικανή για όλα. Ήταν ένα αποτέλεσμα που έκοψε τη φόρα της Μακάμπι που μετρούσε τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια της και περιορίστηκε στο 7-10.

 


Οι Ρώσοι πάντως έκαναν τα εύκολα, δύσκολα στο τέλος ξοδεύοντας μια διαφορά 13 πόντων αφού η Μακάμπι πλησίασε στους τρεις ένα λεπτό πριν το τέλος.

 

Η Μακάμπι μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 8-1 όμως η Ζενίτ αντέδρασε γρήγορα και πλησίασε στον πόντο στο 4' (10-9). Η επόμενη απόπειρα των γηπεδούχων να ξεφύγουν (16-9 στο 6') έτυχε της ίδιας απάντησης (16-14 στο 7'). Έτσι στο τέλος της πρώτης περιόδου η απόσταση μεταξύ τους ήταν στους τέσσερις μόνο πόντους (22-18). Στη δεύτερη περίοδο η Ζενίτ άρχισε να βάζει τους δικούς της όρους στο παιχνίδι. Κράτησε τη Μακάμπι στους 13 πόντους και έτσι στο τέλος του ημιχρόνου ήταν μπροστά με 37-35, με τον Κέβιν Πάνγκος να την καθοδηγεί με 10 πόντους και 4/5 σουτ.

 

 

Η κατάσταση άρχισε να γίνεται πιο πιεστική για τη Μακάμπι στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου αφού η Ζενίτ με ένα σερί 11-3, βρέθηκε στο +10 (38-48 στο 23'). Ο δρόμος προς το ρώσικο καλάθι έμοιαζε δύσβατος για τους γηπεδούχους που σημείωσαν μόνο οχτώ πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου. Η Ζενίτ είχε πια τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης ξεφεύγοντας με 13 (43-56) και στο 30' ήταν μπροστά με 10 (52-62).

 

 

Η Μακάμπι όμως δεν πέταξε «λευκή πετσέτα». Συνέχισε την προσπάθεια, έβγαλε περισσότερη ένταση στην άμυνα της και καθοδηγούμενη από τον Ουίλμπεκιν μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, μειώνοντας στους τέσσερις πόντους, δύο λεπτά πριν το τέλος (69-73) και με γκολ-φάουλ του Τζόουνς στους τρεις (72-75) ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Ουίλμπεκιν όμως αστόχησε σε τρεις διαδοχικές επιθέσεις της Μακάμπι που δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Κάθε λεπτό παρουσίας του Άλεξ Πόιθρες στο παρκέ, μετρούσε για τη Ζενίτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 8,9 πόντους πριν το αποψινό παιχνίδι αλλά κόντρα στη Μακάμπι σημείωσε 16 σε 19 λεπτά με 7/9 σουτ.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Οθέλο Χάντερ αποτελεί πολύτιμη λύση για τον Σφαιρόπουλο κοντά στο καλάθι όμως σήμερα περιορίστηκε σε μία συμμετοχή δύο λεπτών καθώς χτύπησε στο μάτι, αποχώρησε και δεν επέστρεψε μέχρι το τέλος. Όπως έκανε γνωστό η Μακάμπι η κατάσταση του θα εκτιμηθεί αργότερα.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Ζενίτ ήταν καλύτερη της Μακάμπι στους περισσότερους τομείς της στατιστικής. Εκεί όμως όπου κυριάρχησε ήταν στα σουτ από μέση και κοντινή απόσταση αφού είχε 23/36 δίποντα ενώ οι Ισραηλινοί είχαν 17/34.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 


Photo Credits: Maccabi / Twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ