17.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ζαλγκίρις… η δυναστεία!

Πρωταθλήτρια Λιθουανίας είναι για ακόμη μία φορά η Ζαλγκίρις, η οποία υπέταξε και στον πέμπτο τελικό τη Λιέτουβος Ρίτας, με 80-70, για να σηκώσει την όγδοη συνεχόμενη κούπα της.

Τι σεζόν κι αυτή για τη Ζαλγκίρις! Double στη Λιθουανία, Final Four στην Ευρωλίγκα, δε θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Η χρονιά αυτή, λοιπόν, κλείνει ιδανικά, με το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να... παρασύρει και τη μαχητική Λιέτουβος Ρίτας με 4-1 στους τελικούς και να υπερασπίζεται ξανά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Λιθουανίας, που αποτελεί τον 31ο συνολικά και 20ό από τότε που ιδρύθηκε η LKL.

Θέλετε λίγο ακόμη... ζάλη; Πρόκειται για το 23ο της πρωτάθλημα τα τελευταία 28 χρόνια. Μία αληθινή αυτοκρατορία στην χώρα της Βαλτικής, η οποία δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί από την ομάδα του Βίλνιους, παρότι εκείνη μέχρι τα μέσα σχεδόν της τελευταίας περιόδου πάλεψε σκληρά, δείχνοντας πως μπορούσε να διεκδικήσει το «μπρέικ» (65-64 στο 34'). Ένα τρίποντο του Ούντριχ, όμως, και μετά άλλο ένα του Ουάιτ κι ένα του Μίτσιτς θα... σκότωναν τη Λιέτουβος, με το σκορ στα 100" από το φινάλε να «γράφει» 77-68. Όλα είχαν τελειώσει πια και τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν διαδικαστικά, με τη Ζαλγκίρις να πανηγυρίζει τον τίτλο.

Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν για ακόμη μία φορά... τρομακτικός στις «μάχες» της ρακέτας, με 29 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ενώ Κέβιν Πάνγκος και Μπένο Ούντριχ πέτυχαν από 10 πόντους, με το δεύτερο να έχει και έξι ασίστ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ξανά εξαιρετικός για τη Λιέτουβος, με 20 πόντους, 7/10 σουτ και πέντε ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν μπορούσε να είναι αρκετό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ