20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ζαγκλής: Στη συντονιστική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028

Στη συντονιστική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διοργανωθούν το 2028 στο Λος Άντζελες επιλέχθηκε να είναι ο Ανδρέας Ζαγκλής. Ο γενικός γραμματέας της FIBA μίλησε γι' αυτήν την εξέλιξη.

 


«Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι χωρίς αμφιβολία το πιο λαμπρό γεγονός του παγκόσμιου αθλητικού προγράμματος, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μπάσκετ ήταν ανέκαθεν εξαιρετικά δημοφιλές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι ακόμα περισσότερο, έχοντας στο πρόγραμμά του το 3 x 3. Στο Λος Αντζελες, το 2028, το μπάσκετ θα επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του και είναι πολύ θετικό ότι η FIBA θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό γραμματέα της σε αυτή την πολύ σημαντική επιτροπή» είπε ο κ.Ζαγκλής.

 


Η συντονιστική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δημιουργείται προκειμένου να βελτιώσει τη διοργάνωση των Ο.Α. και τη συνεργασία μεταξύ της ΔΟΕ και των Οργανωτικών επιτροπών των Ο.Α., των διεθνών Ομοσπονδιών, και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Το μέλος του Συμβουλίου της ΔΟΕ, Νικόλ Εβερτζ, είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής από το 2018, αναλαμβάνοντας το ρόλο που είχε ο αείμνηστος Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ το μέλος της ΔΟΕ, Πιερ Ολιβιέ θα έχει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου.

 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, το μπάσκετ είχε προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον με τον Μάικλ Τζόρνταν να οδηγεί τότε τις ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ