25.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ζαγκλής: «Να κάνουμε το μπάσκετ το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο»

Το μπάσκετ παίζεται με πολλούς τρόπους, σε ανοιχτά και κλειστά γυμναστήρια, με ομάδες τριών ή πέντε μελών, είτε με αγωνιστικό αμαξίδιο.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τα μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ με Αμαξίδιο, όπως αναδείχθηκαν μετά τις αρχαιρεσίες του περασμένου Αυγούστου στο Αμβούργο. Το νεοσυσταθέν συμβούλιο συναντήθηκε για πρώτη φορά στο «House of Basketball», στην Ελβετία, και υπό την προεδρία του Ουλφ Μέχρενς ενέκρινε τους επίσημους κανόνες για το 3Χ3 και διάφορα άλλα τεχνικά και οργανωτικά θέματα. Συζητήθηκε, επίσης, η ανάπτυξη του αθλήματος και οι τρόποι συνεργασίας της IWBF με τη FIBA, εξάλλου το παρών έδωσε και ο Έλληνας αξιωματούχος.

«Ήταν ευχάριστο που είχαμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε το διοικητικό συμβούλιο της IWBF στο "House of Basketball", το οποίο δεν είναι μόνο σπίτι μας, αλλά και δικό τους. Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και να οικοδομήσουμε σχέσεις μεταξύ των οργανώσεων-μελών μας, τώρα και γύρω από το 3Χ3. Ο στόχος της FIBA είναι να κάνει το μπάσκετ το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και να αυξήσει τον αριθμό όλων όσοι βρίσκονται με μια μπάλα στο χέρι. Το παιχνίδι είναι το ίδιο, με ή χωρίς αμαξίδιο. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να καταφέρουμε να υλοποιήσουν τις κοινές φιλοδοξίες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ζαγκλής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ