22.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Ζαβός στο basketa.gr: «Δεν πήγαμε για το ταξίδι στην Λευκάδα»

Ένα από τα δύο διπλά της τρίτης αγωνιστικής της Α2 ήταν αυτό του Αμύντα, που επικράτησε 77-71 της Δόξας Λευκάδας.

Η ομάδα του Υμηττού απενεργοποίησε τα ατού των Λευκαδιτών, έπαιξε σπουδαία άμυνα και έδειξε την σημασία του δεμένου ρόστερ και της συνοχής. Το basketa.gr μίλησε με τον τεχνικό των νικητών, Αλέξανδρο Ζαβό, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Αμύντας δεν ταξίδεψε για αναψυχή στο νησί του Ιονίου ενώ πήρε θέση και για την φετινή Α2, όπως αυτή εξελίσσεται μέχρι τώρα.

Ο Αμύντας άφησε πίσω του την άσχημη πρεμιέρα και μετράει 2/2: «Το πρωτάθλημα έχει 30 αγωνιστικές. Όποια ομάδα αφήνει πίσω της το προηγούμενο Σάββατο και συγκεντρώνεται στο επόμενο, ανταποκρινόμενη σε αυτό, έχει μέλλον και προοπτική. Προς το παρόν δείχνουμε και εμείς να συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο ματς. Το παρελθόν μας βοηθάει μόνο στο να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον».

Η εμπειρία και η χημεία της ομάδας, με τον σταθερό κορμό, παίζουν τον δικό τους ρόλο: «Είναι γεγονός αυτό και μακάρι να συνεχιστεί και στις επόμενες αγωνιστικές. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών σε βασικούς παίκτες αλλά θα τα ξεπεράσουμε. Υγεία να έχουμε…».

Η άμυνα στους Λιακόπουλο και Τσαλδάρη ήταν το βασικό συστατικό του διπλού: «Ακριβώς. Δεν πήγαμε για το ταξίδι στην Λευκάδα, είναι και μακριά, αλλά για να παίξουμε και να κερδίσουμε το ματς. Ξέρουμε ότι αν αυτοί οι δύο παίξουν καλά η Δόξα θα κερδίσει. Επειδή όμως εμείς ταξιδέψαμε εκεί για την νίκη, καταφέραμε και τους περιορίσαμε. Αλλά ταυτόχρονα χρειάστηκε να βάλουμε και 77 πόντους για να κερδίσουμε».

Η Δόξα πλησίασε στους 5 (64-69) αλλά ο Αμύντας δεν πτοήθηκε: «Τα παιδιά είναι έμπειρα από τέτοιες καταστάσεις, ξέρουν τι να κάνουν στο τέλος, πήραν τις σωστές αποφάσεις και έδωσαν την νίκη στην ομάδα μας».

Η συνέχεια έχει… Δούκα: «Το παιχνίδι αυτό το έχουμε σημαδέψει. Θέλουμε οπωσδήποτε την νίκη για να έχουν αξία οι εμφανίσεις και οι νίκες που έχουμε κάνει. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να μαζευτούμε και να τους κερδίσουμε… όπως και δήποτε! Χωρίς βέβαια να υποτιμώ τον Δούκα, είναι μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει».

Μόλις τρεις αγωνιστικές στην Α2, είναι όντως πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων; «Θα δείξει… έτσι φαίνεται αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμη υπομονή 2-3 αγωνιστικές για να το διαπιστώσουμε. Το Περιστέρι και ο Ηρακλής δεν έχουν παίξει κάποιο πολύ δύσκολο παιχνίδι, για να δούμε πως θα αντιδράσουν. Η αλήθεια είναι όμως πως από την δημιουργία των ομάδων και τα ρόστερ τους, δείχνουν πολύ δυνατοί και οι δύο, αλλά ακόμα δεν έχουν δοκιμαστεί».

Υπάρχει όμως ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα και πολλές συγκινήσεις: «Το επίπεδο είναι υψηλό, θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια και θα δούμε αρκετές εκπλήξεις. Με χαρά βλέπω επίσης τον κόσμο να γεμίζει τα γήπεδα. Και σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν στο γήπεδο, χειροκρότησε και την Δόξα και την ομάδα μας. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο για όλους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ