25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζήτω η τρέλα, ζήτω η Νταρουσάφακα! (vids)

Σε ένα παιχνίδι με απίθανη εξέλιξη, ιδίως με τον τρόπο που κατέληξε στην παράταση, η Νταρουσαφάκα πήρε «διπλό» κούπας για το Eurocup με 81-78 επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν, έχοντας την ευκαιρία να τη σηκώσει στο σπίτι της.

Ένα από τα πιο... μυθιστορηματικά σενάρια που μπορεί να σκεφτεί ένας φίλος του μπάσκετ εκτυλίχθηκε στο Κράσνονταρ, με την Νταρουσάφακα να κερδίζει με 81-78 στην παράταση τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και να παίρνει το προβάδισμα για το κύπελλο στο Eurocup, αφού με νίκη στην έδρα της στέφεται πρωταθλήτρια του θεσμού. Η... τρέλα του Σκότι Ουίλμπεκιν σε συνδυασμό με την απροσεξία των Ρώσων έφερε το ματς στην παράταση και το σύνολο του Ντέιβιντ Μπλατ τιμώρησε τους αντιπάλους του, μην χάνοντας τη δική του ευκαιρία.

Η «Λόκο», λοιπόν, έμοιαζε να γράφει τους τίτλους τέλους, όταν με 120" για το φινάλε, ο Λέισι σκόραρε για το 70-63. Η τουρκική ομάδα, όμως, δεν τα παράτησε και Ουίλμπεκιν-Κάμινγκς οδηγούς, όπως και στην υπόλοιπη αναμέτρηση (24 π. με 5/13 τρ. και 5 ασ. ο πρώην της ΑΕΚ, 19 π., με 7/13 δ., 8 ρ. και 3 ασ. ο πρώην του Άρη), ισοφάρισαν σε 72-72 για την παράταση με τρίποντο του πρώτου, αφού πρώτα έγινε κλέψιμο σε επαναφορά της Λοκομοτίβ από το κέντρο, προκαλώντας «παγωμάρα» στην εξέδρα.

Το συναίσθημα αυτό δε θα σταματούσε ακόμη και στο έξτρα πεντάλεπτο να υπάρχει, με την Νταρουσάφακα να μπαίνει δυναμικά και να παίρνει εκείνη τα ηνία. Εκείνος που «σφράγισε» την νίκη ήταν ο Ουίλμπεκιν από τη γραμμή των βολών, με τον κορυφαίο της «Λόκο» Ντμίτρι Κουλάγκιν (18 π., 6 ρ., 7 ασ.) να αστοχεί σε σουτ απελπισίας, μήπως και ισοφάριζε στην εκπνοή, για να αποτελέσει το 81-78 αφορμή για έξαλλους πανηγυρισμούς στις τάξεις των φιλοξενούμενων.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ