17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ζάλγκιρις – Μονακό 98-105: Παράταση ζωής (vids)

Η Μονακό χρειάστηκε αλλαγή προπονητή, παράταση και μεγάλη δόση τύχης για να φύγει νικήτρια από το Κάουνας με 105-98 στην παράταση, να βάλει τέλος σε σερί πέντε ηττών και με ρεκόρ 6-9 να μη χάσει τελείως την επαφή της με την πρώτη οκτάδα. Οι Λιθουανοί έμειναν ουραγοί με 3-12, πάλεψαν όπως κάνουν πάντα αλλά δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν.

To αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο κύλησε με τη Μονακό να δείχνει να το ελέγχει, χωρίς μεγάλες διαφορές, με το δεκάλεπτο στο 21-22 και το ημίχρονο στο 43-48 να προδιαθέτουν για ενδιαφέρουσα συνέχεια. 

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν υπόθεση της Ζάλγκιρις. Οι Λιθουανοί έπιασαν τρομερό επιθετικό ρυθμό, είχαν μεγάλη ευστοχία στο τρίποντο, έκαναν επί μέρους σκορ 27-13 και το έκλεισαν με 70-61. 

Στο επόμενο, το σκηνικό άλλαξε. Ο Μάικ Τζέιμς αγρίεψε, έδωσε μόνος του επιθετικό ρυθμό στη Μονακό, ισοφάρισε στο 32' σε 72-72 και έχοντας πατήσει πια γερά στα πόδια τους οι Μονεγάσκοι, μπήκαν στο τελευταίο τετράλεπτο με το 81-87 να τους δίνει σημαντικό προβάδισμα.

Η Ζάλγκρις δεν το άφησε και παρότι στο 91-92... ούρλιαξε για μια, μάλλον σωστή, απόφαση των διαιτητών που έδωσαν τεχνική ποινή για τράβηγμα στεφάνης και φάουλ και με 2/3 βολές η Μονακό πήγε στο 91-94, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Ουλάνοβας στο τελευταίο δευτερόλεπτο σε 95-95

Στην παράταση η Μονακό ήταν πιο αποτελεσματική στην επίθεση και πήρε τη νίκη. 

ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους δε δίστασε να πάρει πολλές κρίσιμες επιθέσεις και στον κανονικό αγώνα και στην παράταση, αλλά δεν ευτύχησε να βάλει καμία. Δεν ήταν η βραδιά του απόψε στα σημαντικά, δε δικαιώθηκε και ήταν από τους μοιραίους της ομάδας του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ