21.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ζάλγκιρις – Ζενίτ 64-70: Το 2/2 είχε σφραγίδα… Τζόρνταν (vids)

Η Ζενίτ δείχνει από νωρίς στην Ευρωλίγκα ποιος είναι το αφεντικό Ρωσίας και... περιχώρων. Μετά τη νίκη της πρεμιέρας στο Καζάν, σήμερα άλωσε και το Κάουνας και με το 70-64 επί της Ζάλγκιρις έκανε το 2/2, αφήνοντας τους Λιθουανούς να αναζητούν ακόμα την πρώτη τους νίκη. Ηγετική εμφάνιση από τον Τζόρνταν Λόιντ που σφράγισε τη νίκη των Ρώσων.

Η Ζενίτ έλεγξε το πρώτο ημίχρονο υποχρεώνοντας τη Ζάλγκιρις σε πολλά λάθη, προηγηήκε με 21-16 στο δεκάλεπτο και έκλεισε το ημίχρονο με 40-34, έχοντας φτάσει νωρίτερα και στο +12, 25-37.

Οι Λιθουανοί αντέδρασαν στην τρίτη περίοδο όταν κατάφεραν να βάλουν μακρινά σουτ με Στρέλνιεκς και Ουλάνοβας, προσπέρασαν για πρώτη φορά με 46-45, αλλά η Ζενίτ συνέχισε να πατάει καλύτερα στο παρκέ. Με το δίδυμο Λόιντ και Μπάρον να στήνουν πάρτι, ήταν στο +4, 51-55 στο 30' και στα μέσα της τελευταίας περιόδου είχε πάρει διψήφια διαφορά, 53-63 και την τύχη του αγώνα στα χέρια της.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ όχι μόνο περιόρισε τα λάθη της σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι σε μονοψήφιο αριθμό, 7, αλλά υποχρεώνοντας τον αντίπαλό της στα διπλάσια, 14, πήρε ένα σημαντικό πλεονέκτημα και εν τέλει και τη νίκη.

ΗΓΕΤΗΣ: Ο Τζόρνταν Λόιντ... πήρε από το χεράκι τη Ζενίτ και την οδήγησε στη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της. Ο αμερικανός ήταν ασταμάτητος, σκόραρε σε κρίσιμα σημεία και ειδικά το καλάθι του για το 61-67 που ουσιαστικά έκρινε το ματς ήταν όλα τα λεφτά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ