30.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ζάλγκιρις- Άλμπα 71-79: Τα έκανε όλα ο Σίκμα (pics,vids)

Σε μία αναμέτρηση που δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα η Άλμπα επιβλήθηκε της Ζάλγκιρις με 71-79 στην Zalgirio Arena. Για τους φιλοξενούμενους μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λουκ Σίκμα που τα έκανε πραγματικά όλα, γεμίζοντας την στατιστική του με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 τελικές πάσες και 3 κλεψίματα. Πολύτιμες βοήθειες προσέφεραν στο σκοράρισμα, οι Μάρκους Έρικσον και Όσκαρ Ντα Σίλβα με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Κάθε φορά που οι Λιθουανοί πήγαιναν να γυρίσουν το ματς οι Γερμανοί είχαν τις λύσεις, για την Ζάλγκιρις πάλεψαν οι Τάιλερ Κάβανογκ (17 πόντους, 6 ριμπάουντ) και Γιάνις Στρέλνιεκς 16 πόντους (4 τρίποντα) αλλά δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν την πρώτη νίκη φέτος στην ομάδα τους. Η Άλμπα έχει πλέον ρεκόρ 3-5.  

Για ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα τους, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν χωρίς ρυθμό και ασύνδετοι. Η Άλμπα εκμεταλλεύτηκε αυτή την αρχική τους αδράνεια και παίζοντας με υπομονή, προηγήθηκε γρήγορα με διψήφια διαφορά πόντων, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 10-22. Στη δεύτερη περίοδο η Ζάλγκιρις αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Κάβανογκ, που είχε 9 πόντους στο διάστημα αυτό, μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε στο ημίχρονο, ο Λουκ Σίκμα που έκανε λίγο απο όλα στο παρκέ.Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 37-41. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί με ωραίο ομαδικό μπάσκετ και σκοράροντας με όλους τους τρόπους, δημιούργησαν και πάλι μια διψήφια διαφορά. Την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, παρά τα μικρά ξεσπάσματα των γηπεδούχων, με κύριο εκφραστή τους τον Λούκας Λεκαβίτσιους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί προσπάθησαν για ακόμη μία φορά να ανατρέψουν την κατάσταση, έφτασαν στο -6 (58-64) με τρίποντο του Μιλάκνις, αλλά και πάλι βρήκαν τοίχο. Η Άλμπα δεν αγχώθηκε βρήκε τις απαραίτητες λύσεις και κλείδωσε την αναμέτρηση με τις βολές του Λο, φτάνοντας στο τελκό 71-79.  

 

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Μάρκους Έρικσον. Αναμφίβολα ο Σίκμα προσέφερε σε όλους τους τομείς, αλλά ο Σουηδός γκαρντ ήταν κάθε φορά εκεί με ένα τρίποντο ή καλάθι να σπάσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και να διαλύσει κάθε ελπίδα ανατροπής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ομάδα του Βερολίνου μοίρασε 21 τελικές πάσες στην αναμέτρηση, η επιτομή του ομαδικού μπάσκετ. Παράλληλα  με τις 10 περισσότερες βολές που εκτέλεσε ήταν σίγουρα τα "συστατικά" που της έδωσαν την εκτός έδρας νίκη.

 

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ