19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εuroleague για Παπαγιάννη: «Η τέχνη του μπλοκ» (vid)

O Γιώργος Παπαγιάννης διανύει την καλύτερη σεζόν του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη Εuroleague, με τον Έλληνα σέντερ να βρίσκεται στην κορυφή των μπλοκ με 1.9 μέσο όρο παρέα με τον Έντι Ταβάρες. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την διοργανώτρια αρχή, ετοιμάζοντας ένα βίντεο προς τιμήν του.

Την φετινή σεζόν ο Γιώργος Παπαγιάννης βοηθάει σημαντικά τους πράσινους τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, καθώς έχει εξελιχθεί σε κολόνα για την ομάδα. Οι αμυντικές του ικανότητες αποδεικνύονται από τα νούμερα στην στατιστική του, μετρώντας 1.9 μπλοκ μέσο όρο ενώ παράλληλα μαζεύει 6.6 ριμπάουντ. Ο Έλληνας παίκτης μιλάει στο βίντεο που ετοίμασε η Εuroleague, όπου εστιάζει στο μεγάλο του... όπλο φέτος που είναι η άμυνα ψηλά.

«Το πιο σημαντικό πράγμα στη θέση μου είναι το “timing”. Να βρίσκεσαι στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις την τάπα και να αλλάξεις το μομέντουμ της ομάδας. Ο αμυντικός πρέπει να πάρει το ρίσκο, να μην κάνει φάουλ και ίσως με ένα μπλοκ να μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα του στον αιφνιδιασμό, ίσως και για ένα κάρφωμα» ενώ στη συνέχεια υποστηρίζει: «Πάντα το δουλεύω στην προπόνηση. Ήμουν ανέκαθεν καλός σε αυτό, τα κυνηγάω και πιστεύω καθημερινά να γίνομαι καλύτερος. Δεν θέλω να ξεχωρίσω τις προσπάθειες μου, όλοι βάζουν ένα κομμάτι στο παζλ μίας ομάδας ώστε να πετύχει».

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη μίλησε και ο συμπαίκτης του Νεμάνια Νέντοβιτς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τεράστιος για μας. Εντυπωσιακός. Ένα “τέρας της φύσης» ενώ ο Άαρον Ουάιτ συμπλήρωσε: «Είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκας».

Δείτε εδώ το αφιέρωμα:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ