15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εurobasket 2022: Στη Γερμανία θα αγωνιστεί η Λιθουανία

Η Γερμανία και η Τσεχία, συνδιοργανωτές του Ευρωμπάσκετ 2022 ανακοίνωσαν ποιες είναι οι ομάδες που επιλέγουν να αγωνιστούν αντίστοιχα στους ομίλους που θα φιλοξενήσουν. Έτσι, η Γερμανία επέλεξε τη Λιθουανία και η Τσεχία την Πολωνία. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί 1-18 Σεπτεμβρίου. Στους συνδιοργανωτές βρίσκονται ακόμη η Γεωργία και η Ιταλία, οι οποίες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τις ομοσπονδίες με τις οποίες θα συνεργαστούν.

To σίγουρο είναι πως με την επιλογή αυτή στην Κολωνία θα υπάρχει εγγυημένο θέαμα και στην εξέδρα με τους Λιθουανούς φιλάθλους, αν και εφόσον ο κορονοϊός μας έχει επιτρέψει μια επιστροφή στην κανονικότητα όπως τη γνωρίζαμε πριν την πανδημία. Ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ίνγκο Βάις, στάθηκε σε αυτό ακριβώς το σημείο: "Η Λιθουανία είναι χωρίς αμφιβολίς από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές δυνάμεις στο μπάσκετ παγκοσμίως. Ο ενθουσιασμός για το άθλημα στη χώρα είναι μεγάλος και πολύχρωμος με θορυβώδεις φιλάθλους που τους γνωρίζουν όλοι! Τα χρώματα των φίλων της Λιθουανίας και αυτά των φιλάθλων της Γερμανίας θα δείχνουν μια χάρα στην LANXESS Arena".

Ο Άρβιντας Σαμπόνις από την πλευρά του τόνισε πως "είμαστε χαρούμενο για τη συμφωνία. Ελπίζουμε να έχει επιτραπεί η παρουσία του κόσμου ως τότε και πως δεν θα υπάρχουν περιορισμοί. Ελπίζουμε λοιπόν να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Κολωνία οι φίλαθλοι ελεύθερα και η Εθνική Ομάδα να έχει μεγάλη στήριξη και από αυτούς".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ