22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Εχασε τα ριμπάουντ, τον «σκότωσαν» τα τρίποντα

Δεν ήταν ένα ή δύο εκείνα τα στοιχεία που βάρυναν περισσότερο και τελικά οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, στον τελικό της Ευρωλίκα. Υπήρξαν κάποια όμως είτε από τη δική του πλευρά με αρνητικό τρόπο, είτε από εκείνη των Τούρκων με θετικό, που ήταν μακριά από τα στάνταρ της σεζόν που ολοκληρώθηκε απόψε.

 

Ο Ολυμπιακός έχασε σχεδόν κατά κράτος τη «μάχη» στον αέρα, έχοντας 15 ριμπάουντ λιγότερα από τη Φενέρμπαχτσε. Για τους ερυθρόλευκους τα 23 ριμπάουντ που είχαν στο σύνολο είναι η χειρότερη επίδοση των 37 αγώνων τους στη φετινή διοργάνωση –είχαν 26 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκού. Τα 17 αμυντικά ριμπάουντ εξάλλου, συνιστούν ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης του Ολυμπιακού.

 

Στον αντίποδα όμως έμεινε στα πέντε λάθη στον τελικό με τη Φενέρμπαχτσε στην κορυφαία φετινή επίδοση του, κάτι που είναι ενός είδους «παράσημο» για τις ανάγκες και τις δυσκολίες του αγώνα. Είχε έξι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

 

Οι Τούρκοι έκλεψαν μόνο δύο φορές την μπάλα ισοφαρίζοντας τη μικρότερη σχετική επίδοση των αντιπάλων του Ολυμπιακού στα 37 φετινά παιχνίδια του στη διοργάνωση.

 

Στην στατιστική της Φενέρ καταγράφηκαν όμως εννιά τάπες στην κορυφαία επίδοση αντιπάλου του Ολυμπιακού φέτος. Πέντε τάπες σε έξι διαφορετικούς αγώνες ήταν η προηγούμενη.

 

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς χτύπησε από το τρίποντο με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα έχοντας 13/25. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τον τελικό μόνο επτά φορές στα 36 ματς της διοργάνωσης συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ, υπήρξε αντίπαλος του Ολυμπιακού με διψήφιο αριθμό τριπόντων.

 

Τα 13 εύστοχα τρίποντα της Φενέρμπαχτασε αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης μεταξύ των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Τον ίδιο αριθμό είχε η Γαλατασαράι (13/22) στο ματς της Τουρκίας.

 

Μέσα από αυτά αλλά και τα υπόλοιπα κομμάτια της στατιστικής, η Φενέρ έφτασε σε μια πολύ υψηλή επίδοση –ειδικά για τελικό- στο ομαδικό ranking έχοντας 107 βαθμούς. Είναι μόλις η 3η ομάδα που κατάφερε φέτος να φτάσει απέναντι στον Ολυμπιακό σε τριψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης (119 είχε η Μιλάνο στο ματς της Ιταλίας και 107 η ΤΣΣΚΑ σε εκείνο της Ρωσίας).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ