15.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εχασαν την μπάλα (του μπάσκετ) μόνοι τους…

Κάποιες ακατανόητες "εξαιρέσεις" και κάποιες παραλείψεις που θα έκαναν τα πράγματα πολύ πιο απλά, έφεραν πολλές αντιδράσεις από ασχολούμενους με το μπάσκετ μετά τις επίσημες εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας στην χώρα.

Ναι, έχει λογική να μπορεί πλέον ο άλλος να πάει να παίξει τένις, σε ανοιχτό και με την αυτονόητη απόσταση που υπάρχει στο άθλημα. Και τοξοβολία έχει λογική, το ίδιο είναι για να πάμε σε πιο αντιεμπορικό άθλημα.

Οχι, δεν έχει λογική να "ονοματίζεται" το ποδόσφαιρο, ότι μπορεί να γίνεται ατομική προπόνηση... έξι οκτώ ατόμων, αυτό θυμίζει την τριμελή επιτροπή από πέντε - έξι άτομα. Οχι, δεν έπεισε κανέναν ο Υπουργός ότι η μία και μοναδική τους πρεμούρα δεν είναι να ξαναρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Οχι μόνο γιατί εννοείται ότι οι ομάδες θα ξαναρχίσουν κανονικά προπονήσεις, αλλά γιατί όταν λες ότι δεν θα χρησιμοποιούνται αποδυτήρια, όταν λες ότι οι αθλητές θα φοράνε μάσκες, ε, μην κοροϊδευόμαστε. Ετσι δεν παίζεται μπάλα, οπότε ή λες τέλος ή λες ότι ... έπρεπε και μην ρωτάτε πολλά. Ούτε με αποστάσεις δύο μέτρων φυσικά. Αν είναι έτσι να παίζουμε και όβερ όλα τα ματς όταν ξαναρχίσει...

Αφήνουμε τις πρόχειρα εκφρασμένες "εξαιρέσεις" και πάμε στις ακατανόητες παραλείψεις. Αφού οι ίδιες οι ομάδες μπάσκετ σου έχουν δώσει την πάσα ότι θεωρούν τελειωμένα τα πρωταθλήματά τους, πες ξεκάθαρα ότι "αποφασίζουμε ότι αυτά τελείωσαν για φέτος" και στήριξέ το στο πιο απλό. "Οι κλειστοί χώροι θα... παραμείνουν κλειστοί για πολύ καιρό ακόμα, άρα δεν έχει νόημα να αφήνουμε αυτό το θέμα εκκρεμές". 

Τόσο απλό θα ήταν και ούτε θα φαινόταν ευθυνοφοβία ούτε και θα δινόταν τροφή για... υποψίες "διακρίσεων" σε βάρος του μπάσκετ. Και του βόλεϊ και του χάντμπολ, αλλά αυτά είναι άλλων δουλειά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ