22.2 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Εφτά χώρες διεκδικούν το Ευρωμπάσκετ 2021

Επτά εθνικές ομοσπονδίες έχουν υποβάλει επίσημο αίτημα για τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2021, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η Τσεχία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Γεωργία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Σλοβενία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της οποίας κατέκτησε τον τίτλο στην προηγούμενη διοργάνωση, εν έτει 2017, υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους μέχρι τις 15 Μαρτίου, οπότε εξέπνεε η σχετική προθεσμία. Καμία από τις ομοσπονδίες δεν κατέθεσε αίτηση για να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση των αγώνων, κατά συνέπεια και το επόμενο Ευρωμπάσκετ θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες και σε μία εξ αυτών θα γίνει και η τελική φάση.

Το ίδιο μοντέλο είχε ακολουθηθεί τόσο το 2015 (Κροατία, Γερμανία, Γαλλία, Λετονία) όσο και το 2017 (Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία). Συνολικά, δεκατρείς εθνικές ομοσπονδίες είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη φιλοξενία αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2021, από όταν ξεκίνησε η εν λόγω διαδικασία τον περασμένο Ιανουάριο. Η FIBA Europe θα εξετάσει πλέον όλα τα δεδομένα και τους φακέλους που κατατέθηκαν από τις εφτά χώρες και το διοικητικό συμβούλιό της θα αποφασίσει για το ποιες εξ αυτών θα αποτελέσουν τις τέσσερις διοργανώτριες στη συνάντησή του που θα γίνει τον Ιούλιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ