20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εφές-Παναθηναϊκός 85-65: Χαμένος στην Πόλη… (vids)

Ο Όντεντ Κάτας είχε ζητήσει την νίκη από τους παίκτες του, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν σαφέστατα κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην Αναντολού Εφές, που έπαιζε χωρίς τον Εργκίν Αταμάν, έχοντας όμως το κίνητρο και επικρατώντας άνετα με 85-65, διαθέτοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και κάνοντας το πιο καθοριστικό «βήμα» για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα (20-11), με τους «πράσινους» να κατρακυλούν κι άλλο στο 10-19.

Ο Μίτσιτς ξεκίνησε κεφάτος και η Εφές πήρε κεφάλι από νωρίς (8-2 στο 4'), στέλνοντας το πρώτο μήνυμα στην ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έψαξε κάποιες λύσεις στους ψηλούς του, καταφέρνοντας να μην αφήσει τους γηπεδούχους να ξεφύγουν περαιτέρω, με το σχήμα των Μποχωρίδη-Ρος να επιχειρεί να βοηθήσει και στην άμυνα, αλλά τους Τούρκους να έχουν τις απαντήσεις στα χέρια του μαχητικού Ντάνστον (24-21).

Ο Κάτας περίμενε αρκετά από τον Χεζόνια, αλλά δεν τον είδε να αποδίδει με τον τρόπο, που ενδεχομένως θα επιθυμούσε, κάτι που, σε συνδυασμό με την επιμονή στα μακρινά σουρ, είχε επιρροή και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Μπομπουά να βρίσκει το ρυθμό του και με τους «βομβαρδισμούς» του να φέρνει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (39-27 στο 17'). Ο Παπαπέτρου, εκεί, ήταν ο μόνος που πάλεψε και τουλάχιστον απέτρεψε περισσότερη κατρακύλα μέχρι την ανάπαυλα (43-33).

Ο Κροάτης βρήκε το δρόμο προς το καλάθι και μπόρεσε να δώσει τις λύσεις, που ο τεχνικός του ήθελε, με συνέπεια να δοθεί μια χαραμάδα ελπίδας για το «τριφύλλι» (53-45 στο 25'). Βοήθεια, όμως, δεν υπήρξε ουσιαστική από συμπαίκτες του, ενώ στην απέναντι πλευρά ο Ντάνστον... έλυνε κι έδενε, κερδίζοντας τους ψηλούς του Παναθηναϊκού κατά κράτος, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μείνει με άνεση στο «τιμόνι» (60-49).

Η Εφές χρειάστηκε να «γκαζώσει» για άλλα πέντε λεπτά και στο διάστημα εκείνο, με τον Μίτσιτς να συνεχίζει να... κόβει και να ράβει για όλους, «εκτόξευσε» την απόσταση πολύ κοντά στους 20 πόντους, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς (72-54). Το φινάλε, κάπως έτσι, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του Όντεντ Κάτας να προβληματίζουν για ακόμη μια φορά (85-65).

Δεκάλεπτα: 24-21, 43-33, 60-49, 85-65

ΣΕΡΒΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν απολαυστικός, σκοράροντας με 21 πόντους και 8/10 σουτ, ενώ πρόσθεσε στο ρεπερτόριο του τέσσερα ριμπάουντ, επτά ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις δύο λάθη σε λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα πολύ φτωχά στατιστικά του Παναθηναϊκού με 25% στα τρίποντα και 47.6% στα δίποντα, έναντι των θετικών της Εφές με 40.9% και 69.7% αντίστοιχα, μαρτυρούν το πώς φτάσαμε σε αυτή τη διαφορά

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ