19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Εφές-Ούνικς 71-68: Μισή αλλά με μέταλλο πρωταθλήτριας (pic, vids)

Αυτή ασφαλώς και δεν είναι η πραγματική Εφές. Δεν είναι η ομάδα που σκόρπισε τον τρόπο όπου και αν έπαιξε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Μέχρι όμως να γίνει ξανά η Εφές που ξέραμε, θα πρέπει να παίρνει κάποια αποτελέσματα. Αυτό έκανε σήμερα επικρατώντας της Ούνικς με 71-68, χωρίς να κάνει μία πειστική εμφάνιση αλλά έχει σοβαρά ελαφρυντικά αφού έπαιξε σχεδόν… μισή. Έστω κι έτσι όμως άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Ευρωλίγκα μετά από τέσσερις σερί ήττες.

 

 

Η Εφές παρουσιάστηκε χωρίς τον Βασίλιε Μίσιτς που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και το όνομα του προστέθηκε στη λίστα των απόντων της τουρκικής ομάδας σε αυτά των Κρούνοσλαβ Σιμόν, Τζέιμς Άντερσον και Ντόγκους Μπαλμπάι. Είχε όμως για πρώτη φορά στη σύνθεση της τον πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Μπακς, Ελάιζα Μπράιαντ.

 

Η Ούνικς κατάφερε μέσα από την άμυνα της να βάλει τους κανόνες στο πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε με 15-10 στο 6’ και 22-18 στο 10’, ενώ όταν η Εφές κατάφερε να προσπεράσει (25-22 στο 13’) απάντησε με ένα σερί 11-0 για να προηγηθεί ξανά με 33-25 στο 17’. Στο τέλος του ημιχρόνου με μπροστάρη τον Λορένζο Μπράουν (9π, 4ασ.) είχε προβάδισμα πέντε πόντων (32-37).

 

 

 

Η Εφές έγινε πιο σκληρή στην άμυνα της και μέσα από αυτήν προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Προηγήθηκε με 44-43 στο 27’ όμως η Ούνικς δεν έχασε και πάλι τον έλεγχο, αφού αντέδρασε και προηγήθηκε με επτά (44-51) πριν κλείσει η τρίτη περίοδος με 47-51 και τη νίκη ανοιχτή και για τους δύο.

 

Οι Τούρκοι όμως μπήκαν πολύ αποφασιστικά στην τέταρτη περίοδο. Με ένα σερί 9-2 κατάφεραν να προσπεράσουν με 56-53 στο 34’ και δύο λεπτά πριν το τέλος βρέθηκαν στο +7 (67-60). Η Ούνικς δεν τα παράτησε αλλά δεν βρήκε και τον δρόμο προς την ανατροπή.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Έχοντας σημαντικές απουσίες μέσα από τις οποίες ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη, η Εφές επιστράτευσε την άμυνα της. Κράτησε χαμηλά την Ούνικς στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τέταρτη περίοδο οι Ρώσοι σκόραραν με το σταγονόμετρο.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αν κάτι βάρυνε περισσότερο στη νίκη της Εφές στο επίπεδο των αριθμών, αυτό ήταν η εκτέλεση από μέση και κοντινή απόσταση. Είχε 50% στα δίποντα έναντι του 42,9% της Ούνικς.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ