27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Εφές – Μονακό 98-77: Πήρε φόρα και χτίζει σερί (pic, vids)

Οι πέντε ήττες στα πρώτα έξι ματς της Euroleague έβαλαν την Εφές από νωρίς σε δύσκολη θέση. Οι πρωταθλητές Ευρώπης όμως φαίνεται να αντιστρέφουν σχετικά γρήγορα την κατάσταση. Μετά το διπλό στο Βερολίνο και τη νίκη επί του Ολυμπιακού, επικράτησαν και της Μονακό με 98-77, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο τη διαβολοβδομάδα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν απέφυγε τα σκαμπανεβάσματα όμως σε κάποια διαστήματα του αγώνα θύμισε το «τρένο» της προηγούμενης διετίας.

 


Με το σημερινό αποτέλεσμα η Εφές είναι πια στο 5-6 και βέβαια έχει δρόμο ακόμη για να καλύψει το χαμένο έδαφος, όμως δείχνει πια να αποκτά και πάλι αυτοπεποίθηση. Η Μονακό άφησε πίσω της τη διαβολοβδομάδα με δύο εκτός έδρας ήττες και βρίσκεται πια κάτω από το 50% (5-6).

 

Η Εφές μπήκε στο ματς με κεκτημένη ταχύτητα από το τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Ολυμπιακό που της είχε δώσει και τη νίκη. Προηγήθηκε με 20-9 στα πρώτα επτά λεπτά όμως η αντίδραση της Μονακό ήταν πολύ πειστική αφού πρόλαβε μέχρι το τέλος της περιόδου να μαζέψει τη διαφορά (24-20).

 


Η αντίδραση όμως της ομάδας του Ζβέζνταν Μίτροβιτς αποδείχτηκε προσωρινή. Η Εφές μπήκε με την ίδια αποφασιστικότητα και στη δεύτερη περίοδο, «έχτισε» ένα σημαντικό προβάδισμα με τη διαφορά ότι το κράτησε ως το τέλος του ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε με σκορ 58-40 και τον Μπομπουά να κάνει πάρτι με 15 πόντους και πέντε ασίστ!

 

 

 

Οι Τούρκοι όμως είτε ξέμειναν από ενέργεια, είτε πίστεψαν ότι θα έφταναν… σβηστοί στο δεύτερο ημίχρονο στη νίκη και η Μονακό μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Μείωσε στο 60-54 στα μέσα της τρίτης περιόδου και στο 73-67 στις αρχές της τέταρτης. Η Εφές όμως δεν είχε καμία διάθεση να βάλει σε κίνδυνο τη νίκη της. Έκανε ένα σερί 18-8, ξέφυγε με 16 στο 37’ (91-75) και έφτασε χωρίς περαιτέρω προβλήματα στην επικράτηση.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Ροντρικ Μπομπουά έκανε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο και αυτό αρκούσε για να βάλει την Εφές στον δρόμο της νίκης και να δώσει στον ίδιο τον τίτλο του κορυφαίου. Ο Γάλλος είχε 17 πόντους με 7/12 σουτ και επτά ασίστ.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με εξαίρεση τα τρίποντα (39,3% έναντι 47,1% των Γάλλων) η Εφές τα έκανε όλα καλύτερα. Είχε +10 ασίστ (25-15) και +18% στα δίποντα (65,1% - 47,1%).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Efes twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ