17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εφές – Ερ. Αστέρας 84-83: Ο Μίσιτς «λήστεψε» τους συμπατριώτες του! (vids)

Η φράση «αυτά δε γίνονται», είναι γνωστό ότι δεν ισχύει στο μπάσκετ, όπου όλα γίνονται. Οπως το να φύγει απόψε νικήτρια η Εφές από το γήπεδό της, με το 84-83 επί του Ερυθρού Αστέρα να ισοδυναμεί με μπασκετικό θαύμα έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο συμπατριώτης του Νίκολα Κάλινιτς.... πέταξε αυτόν τον τίτλο από τα χέρια του, μαζί με τη διαγραφόμενη νίκη της ομάδας του, δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στο 9-8 η Εφές, στο 7-10 ο Αστέρας που έχασε τεράστια ευκαιρία. 

Η Εφές μπήκε φουριόζα στο ματς και με 6/9 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσε ξέφρενο ρυθμό και το έκλεισε με διψήφιο προβάδισμα, 31-21. Ο Ράνοτιντς έστησε άμεσα ζώνη, η Εφές μπλόκαρε, ο Λάζιτς με τον Ουόλτερς σκόραραν με συνέπεια και ο Αστέρας με δεκάλεπτο 25-12 υπέρ του, έκλεισε το ημίχρονο στο 42-46. 

Ο Κάλινιτς πήρε μπρος στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Σέρβοι στο 25' άγγιξαν δική τους διψήφια διαφορά, 53-62 έχοντας πάρει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η Εφές πίεσε, μπήκε στο παιχνίδι και η εξέδρα, αντέδρασε και πλησίασε στο 65-68 του 30ου λεπτού

Οι Σέρβοι στο 37' ήταν στο 74-81 συνεχίζοντας να παίζουν ψύχραιμα και με σωστές επιθετικές επιλογές. Κάπου εκεί το πήρε πάνω του ο Μίσιτς και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό στον πόντο. Η Εφές έστελνε στις βολές τον Αστέρα, απαντούσε με τον Μίσιτς και στα 10'', με το 82-83 ο κορυφαίος μέχρι εκείνο το σημείο Κάλινιτς είχε 0/2! Ξανά ο Μίσιτς στην τελευταία διείσδυση, κερδισμένο φάουλ από τον Ουόλτερς στα 9 δέκατα του δευτερολέπτου!  

Μέσα και οι δύο, 84-83.

ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Το εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο του Νίκολα Κάλινιτς τελείωσε άδοξα. Οι δύο χαμένες βολές του στο 82-83 με δέκα δευτερόλεπτα για τη λήξη ήταν χωρίς σκέψη η μοιραία και καθοριστική φάση του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ