24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ευρωπαϊκό εξπρές ο Προμηθέας!

Ο Προμηθέας ζει το ευρωπαϊκό του όνειρο εντυπωσιάζοντας με την παρουσία του στο Champions League. Το 75-70 μέσα στην Γερμανία επί της Μπαϊρόιτ ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, που έδειξε αντανακλαστικά μεγάλη ομάδας μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και πανηγύρισε έναν θρίαμβο δεδομένων των συνθηκών, αφήνοντας χωρίς νίκη τον αντίπαλό του.

Ο Προμηθέας με μπροστάρη τον ασταμάτητο Τόνι Μέιερ έκανε από νωρίς σαφείς τις άγριες διαθέσεις του. Προηγήθηκε με 13-4 στο 4', παίζοντας και πολύ καλή άμυνα με τον Ελις σε ρόλο... σκιάχτρου, είχε την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που είχε απωλέσει στην Πυλαία, έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 25-16 και παρά την πρόσκαιρη αντίδραση των Γερμανών που μείωσαν στους 4 πόντους, 29-25 στο 14', βρήκε λύσεις κακι από τον πάγκο και πήγε στα αποδυτήρια με +13, 43-30 και έχοντας κυριαρχήσει πλήρως.

Ο Προμηθέας έφτασε στο +16, 46-30 με την έναρξη του δεύτερου μέρους, κρατούσε διψήφιρε διαφορές μέχρι το 41-53, όμως σε εκείνο το σημείο έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, η Μπαϊρόιτ στιμώρησε τα λάθη του, πλησίασε σε 48-53 στο 27'30'', με το δεκάλεπτο να λήγει 48-57, τον Προμηθέα να κρατάει τα ηνία και να ξέρει ότι ήταν θέμα μυαλού και διαχείρισης πλέον η εξέλιξη του αγώνα.

Δύο τρίποντα των Γερμανών στην έναρξη της τελευταίας περιόδου έφεραν το σκορ στο 54-57 και έκαναν ντέρμπι το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο ήρθε ένα κρεσέντο του Νίκου Γκίκα, ο Προμηθέας πάτησε γερά στα πόδια του, στο 35' ήταν στο 57-65 και στο 38' στο 62-71. Ενα σερί 5-0 της Μπαϊρόιτ έκανε το ρευστό 67-71, στο 38'30'', όμως, ο Προμηθέας άντεξε με τον Κασελάκη να κάνει μεγάλη δουλειά στα κρίσιμα και πανηγύρισε την μεγάλη νίκη.

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ: Ο Λεωνίδας Κασελάκης... βροντοφώναξε "παρών" στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο. Ηταν... η φωνή της λογικής και της αποτελεσματικότητας για τον Προμηθέα, πέτυχε πόντους "μαχαιριές" στην καρδιά των Γερμανών και ενέπνευσε την σιγουριά στους συμαπίκτες του για να κρατήσουν μια νίκη που δικαιούνταν απόλυτα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας πόνταρε πολλά στην άμυνά του για να πάρει τον ρυθμό του αγώνα. Το ότι "έσπρωξε" τον αντίπαλο σε 23 λάθη(!) μάλιστα στην έδρα του, δείχνει πολλά για την επιτυχία του πλάνου και εξηγεί την επικράτηση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Περισσότερα σε λίγο....

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ