14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Πρώτη η Γαλλία, 11η η Ελλάδα

Η Εθνική Γυναικών πήρε την πρόκρισή της για το Ευρωμπάσκετ 2021 και έχει αρχίσει την προετοιμασία της για το ραντεβού της 17ης Ιουνίου. Η FIBA  έδωσε τα δικά της προγνωστικά με το power ranking των ομάδων. Φαβορί θεωρεί την Γαλλία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση.

Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που φιλοξενούν τη διοργάνωση, μαζί με την Ισπανία. Οι Γαλλίδες στοχεύουν στο χρυσό και έχουν πολλές πιθανότητες να το κατακτήσουν δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία φορά. Τα μεγάλα ονόματα δίνουν το "παρών" και τουλάχιστον τον πρώτο γύρο θα έχουν και την έδρα στο Στρασβούργο. Βέλγιο και Σερβία είναι οι ομάδες που δίνει η FIBA στη δεύτερη και τρίτη θέση, ενώ τοποθετεί την έτερη διοργανώτρια, την Ισπανία, στην τέταρη θέση. Σλοβενία, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία συμπληρώνουν την οχτάδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση μετά από μια... παραμυθένια πρόκριση όπως αναφέρεται που της έδωσε το τελευταίο εισιτήριο των προκριματικών και προσθέτει: "Δεν θα είναι τα φαβορί, απέναντι στην Ιταλία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, αλλά έχει πιθανότητες αν παραταχθεί χωρίς απουσίες. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουν την ηρωική τους παρουσία του 2017 όταν έφτασαν ως τους ημιτελικούς, αλλά συνεχίζουν να κάνουν μεγάλα όνειρα. Φασούλα, Σπανού, Παυλοπούλου, Νικολοπούλου θα παραμείνουν σημεία αναφοράς στην προσπάθειά τους".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ