17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Η Ελλάδα παίζει το τελευταίο της χαρτί (vids)

Την Ιταλία αντιμετωπίζει στη «φούσκα» της Βαλένθια η Εθνική Ελλάδας Γυναικών, στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας ημέρας της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στην πρεμιέρα από το Μαυροβούνιο κι εν συνεχεία από τη Σερβία, αλλά έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, αρκεί να κερδίσει τη «σκουάντρα ατζούρα» με διαφορά τουλάχιστον 14π.

https://www.youtube.com/watch?v=5A8cQzPLkD4

https://www.youtube.com/watch?v=HaRbsWLCaUI

Οι Ελληνίδες διεθνείς θα τα δώσουν όλα για όλα απέναντι στις γειτόνισσες, οι οποίες έχασαν στην παράταση από τις Σέρβες, πριν… σπάσουν το ρόδι κόντρα στo Μαυροβούνιο. Η «γαλανόλευκη» μπορεί να περάσει και με νίκη με έναν πόντο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται και νίκη του Μαυροβουνίου επί της Σερβίας.

https://www.youtube.com/watch?v=hpM_a4dDd6Y

https://www.youtube.com/watch?v=trNhic_DBGA

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Βασίλη Μασλαρινό, καθώς αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή της Άννας Νίκης Σταμολάμπρου, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση. Ο βοηθός προπονητή, Θάνος Νίκλας, αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της Ιταλίας: «Έχουμε πει στις παίκτριές μας πώς θα αντιμετωπίσουμε την Ιταλία και πώς θα ανοίξουμε το γήπεδο για να έχουμε καλές αποστάσεις και να γίνουν οι σωστές επιλογές. Θα παλέψουμε στο 100% γιατί είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στον όμιλο και θα τα δώσουμε όλα για να εξαντλήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης που έχουμε, ελπίζοντας για το καλύτερο».

Όπως πρόσθεσε: «Στο κομμάτι που θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή είναι η αθλητικότητα που έχει η ομάδα της Ιταλίας. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα, δηλαδή να προσέξουμε τα ριμπάουντ μας και να μη δεχθούμε εύκολους πόντους στο ένας εναντίον ενός. Από εκεί και πέρα, στην επίθεση επειδή η Ιταλία διαθέτει παίκτριες με αθλητικότητα θα μας πιέσει και θα επιδιώξει να παίξει επιθετικά στα σκριν. Η αντίπαλος αποτελείται από αθλήτριες που παίζουν στο ιταλικό πρωτάθλημα και πολλές αγωνίζονται στην ίδια ομάδα, οπότε παρουσιάζει ομοιογένεια. Επίσης, έχει στις τάξεις της μια εξαιρετική αθλήτρια, τη Ζανταλασίνι, η οποία είναι η σκόρερ της Ιταλίας. Έχουμε εστιάσει στα κομμάτια που πρέπει να προσέξουμε και στον τρόπο του παιχνιδιού τους».

Η Σερβία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς. Εφόσον κερδίσει το Μαυροβούνιο, θα εξασφαλίσει απευθείας θέση στα προημιτελικά ως πρώτη του Β’ Ομίλου.

Το πρόγραμμα του Β’ Ομίλου (20/06):
13.00 Μαυροβούνιο-Σερβία
19.00 Ιταλία-Ελλάδα

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες):
1. Σερβία 4 (2-0)
2. Ιταλία 3 (1-1)
3. Μαυροβούνιο 3 (1-1)
4. Ελλάδα 2 (0-2)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
16.00 Σουηδία-Λευκορωσία
22.00 Ισπανία-Σλοβακία

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες):
1. Ισπανία 3 (1-1)
2. Λευκορωσία 3 (1-1)
3. Σουηδία 3 (1-1)
4. Σλοβακία 3 (1-1)

Γ’ Όμιλος
13.00 Βοσνία Ερζεγοβίνη-Σλοβενία
16.00 Τουρκία-Βέλγιο

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες):
1. Βοσνία Ερζεγοβίνη 4 (2-0)
2. Βέλγιο 3 (1-1)
3. Σλοβενία 3 (1-1)
4. Τουρκία 2 (0-2)

Δ’ Όμιλος
19.00 Τσεχία-Κροατία
21.45 Γαλλία-Ρωσία

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες):
1. Γαλλία 4 (2-0)
2. Ρωσία 4 (2-0)
3. Τσεχία 2 (0-2)
4. Κροατία 2 (0-2)
-Οι αναμετρήσεις στην Ισπανία φιλοξενούνται στο «Pavello Municipal Font de Sant Lluis» και εκείνες στη Γαλλία στο «Rhenus Sport».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ