23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Έπεσε 4 θέσεις η Ελλάδα (pic)

Λιγότερες από 10 ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ Γυναικών που συνδιοργανώνεται στη Βαλένθια και στο Στρασβούργο (17-27 Ιουνίου) και η FIBA έβγαλε τα ανανεωμένα power rankings, με την Εθνική Ελλάδος να υποχωρεί από την 11η στη 15η θέση. Φαβορί παραμένει η Γαλλία. 

Αλλαγές υπήρξαν και στις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την πρώτη οχτάδα. Γαλλία και Βέλγιο παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις. Από την πέμπτη στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε η Σλοβενία, σταθερά τέταρτη η Ισπανία. Στην πέμπτη θέση έπεσε η Σερβία. Ρωσία και Ιταλία αντάλλαξαν θέσεις μεταξύ τους, την ώρα που η Κροατία ανέβηκε 4 ολόκληρες θέσεις για να μπει στην οχτάδα. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA Women's EuroBasket (@eurobasketwomen)

H πτώση τεσσάρων θέσεων για τα «γαλανόλευκα» κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού οφείλεται στις πρόσφατες φιλικές ήττες από τη Σλοβακία και την Κροατία. Για την ακρίβεια η FIBA αναφέρει:

«Μετά το συναίσθημα και τη χαρά του να εξασφαλίσουν το τελευταίο εισιτήριο στα παράθυρα του Φεβρουαρίου, η πραγματικότητα τώρα αρχίζει να δαγκώνει σκληρά; Η ορμή και η αισιοδοξία από τις τελευταίες φούσκες των προκριματικών φαίνεται να έχουν εξατμιστεί. Ενώ έκαναν το 2/2 απέναντι σε μια πολύ νεαρή ομάδα της Ουγγαρίας στα πρώτα τους παιχνίδια προετοιμασίας, έκτοτε έχασαν από μια ομάδα της Σλοβακίας χωρίς τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα, ενώ στη συνέχεια έχασαν με 20 πόντους από την Κροατία. Επιθετικά, η έλειψη σπίθας φαίνεται ανησυχητική αυτή τη στιγμή».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ