21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Έγραψαν ιστορία Βοσνία Ερζεγοβίνη και Τζόουνς (vids)

Μία αθλήτρια έκανε όλη τη διαφορά για την Βοσνία Ερζεγοβίνη. Η νατουραλιζέ Τζόνκελ Τζόουνς οδήγησε την κούρσα και έστειλε την ομάδα της στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Βόσνιες επικράτησαν σήμερα 82-63 της Σουηδίας στο γκρουπ για τις θέσεις 5-8 και θα αγωνιστούν για την 5η θέση. Ήδη όμως πήραν μια χρυσή πρόκριση.

Η Τζόουνς συνεχίζει την δική της προσωπική «τρελή» πορεία. Στον σημερινό αγώνα είχε 34 πόντους, 19 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 29’41’’ και ήταν πάλι το απόλυτο σημείο αναφοράς στο παρκέ.

Η Τζόουνς είναι πρώτη σκόρερ στο Ευρωμπάσκετ με 24.3 πόντους μέσο όρο έχοντας 49.5% στα σουτ εντός πεδιάς και 32.5 στα σουτ τριών πόντων. Είναι πρώτη επίσης με τεράστια διαφορά από τη δεύτερη στα ριμπάουντ. Έχει μαζέψει 101 και η δεύτερη Μαρία Πάποβα από τη Λευκορωσία έχει μόλις 44. Είναι δεύτερη σε τάπες με 1.7 ανά αγώνα πίσω από τη Λευκοδωρίσα Αναστασία Βεραμέγενκα (2μ.ο.). Είναι πρώτη σε οικονομία με 201 (η δεύτερη Έμα Μέσερμαν έχει 132) και έχει τελειώσει και τα έξι παιχνίδια της στη διοργάνωση με double double.

H Τζόνκελ Τζόουνς γεννήθηκε στις Μπαχάμες (5/1/1994), είναι 1.98, σπούδασε στο Κλέμσον και το Τζορτζ Ουόσινγκτον και αγωνίζεται στο WNBA και στις Κονέκτικατ Σαν. Στις «διακοπές» από το WNBA αγωνίζεται από το 2018 στην Εκατερίνενμπουργκ. Είναι δύο φορές All Star στο WNBA, ενώ δύο φορές έχει ψηφιστεί στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα και το 2018 ήταν η καλύτερη έκτη παίκτρια. Οι περγαμηνές της είναι πολλές και η επιρροή της στο παιχνίδι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και το Ευρωμπάσκετ ολόκληρο ακόμη περισσότερη!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ