33.3 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ευρωλίγκα: Το παράπονο του Αταμάν και ο… Ομπράντοβιτς! (vids)

Ο Εργκιν Αταμάν μίλησε στο πρώτο σκέλος της συνέντευξης τύπου του φετινού Final 4 της Ευρωλίγκας, αναφερόμενος στις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής σεζόν, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για την απαγόρευση σε πολλούς καλεσμένους της Εφές αλλά και στα μέσα της χώρας να κάνουν το ταξίδι για τη Γερμανία, λόγω των συνθηκών, αλλά και για το αν του λείπει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς! 

«Πρωτού πω τα υπόλοιπα, θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου για το γεγονός ότι οι αρχές της Γερμανίας δεν άφησαν την Bein Sports να έρθει στη χώρα. Επίσης δεν επέτρεψαν να έρθουν στη χώρα άτομα από τη διοίκηση αλλά και μέλη της οικογένειας μας. Ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν, κάναμε πολλές θυσίες. Παίκτες νόσησαν από κορονοϊό κατά τη διάρκεια της σεζόν. Περιμέναμε να παίξουμε έστω με τα δικά μας άτομα αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε», τόνισε στην εναρκτήρια δήλωσή του ο Αταμάν.

«Όλοι απολαμβάνουν το στυλ μας. Δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό όμως για να κερδίσουμε. Παίζουμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα, με εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλούς παίκτες. Ελπίζω να παίξουμε καλά, γιατί στο μπάσκετ σημασία έχει και το να απολαμβάνεις τις στιγμές. Θέλαμε να τελειώσουμε την χρονιά στα παρκέ. Κανένας δεν ξέρει αν θα κερδίζαμε. Φέτος ήταν κάτι διαφορετικό. Για τις ομάδες της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικό να είναι εδώ. Θεωρώ ότι έχουμε την τελευταία διετία έχουμε παίξει εξαιρετικό μπάσκετ. Θα παλέψουμε για τον τίτλο, αλλά με κάθε σεβασμό, παίζουμε στον ημιτελικό με τον προηγούμενο πρωταθλητή! Είναι ένα παιχνίδι όμως και όλα γίνονται.

Για το αν του λείπει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Μου λείπει πολύ! Είναι ένας τρομερός άνθρωπος και ίσως ο καλύτερος προπονητής. Τρομερός χαρακτήρας.Το έχω πει και πιο παλιά, ότι θα ήθελα πολύ να τον δω στο ΝΒΑ. Στο ΝΒΑ έρχονται και παίρνουν τους καλύτερους παίκτες μας, μερικούς από τους πιο σημαντικούς για τις ομάδες. Ελπίζω να καταλάβουν ότι στην Ευρώπη υπάρχουν και εξαιρετικοί προπονητές. Θα είμαστε και εμείς πιο άνετοι εδώ!».

Από την άλλη, ο Βασίλιε Μίτσιτς εκπροσώπησε τους παίκτες και μίλησε για το βραβείο του MVP, το οποίο ήταν μία έκπληξη για εκείνον, όμως τον έκανε πολύ χαρούμενο:

«Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ξανά εδώ. Συμφωνώ ότι ήταν περίεργα τα παιχνίδια μας απέναντι στη ΤΣΣΚΑ, αλλά σίγουρα καταλάβαμε πόσο δυνατοί είναι ως αντίπαλοι και παράλληλα ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Το παιχνίδι στη Μόσχα ήταν σημαντικό γιατί καταλάβαμε ότι είμαστε η ίδια ομάδα με δύο χρόνια πριν και τελικά πήραμε τη σεζόν στα χέρια μας.

Το βραβείο του MVP σημαίνει πολλά για εμένα και δεν το περίμενα! Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτό το βραβείο είναι τέσσερα χρόνια δουλειάς, τέσσερα χρόνια με θυσίες. Στο μυαλό μου ήταν κάτι πολύ μακρινό. Είμαι πολύ χαρούμενος για την οικογένειά μου. Το πιο σημαντικό άτομο λείπει δυστυχώς, αλλά σίγουρα δεν μου δημιουργεί πίεση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ