21.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ευρωλίγκα: Τζάμπολ στα play offs (vids, pics)

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Αναντόλου Έφες- Ρεάλ Μαδρίτης (20.00) και Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου (21.45) είναι τα ζευγάρια που θα πατήσουν παρκέ σήμερα με στόχο την πρώτη νίκη. Το πρώτο «κεφάλαιο» θα ολοκληρωθεί αύριο (21/4) με τους αγώνες ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσε (20.00) και Μπαρτσελόνα-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (22.00).

Αναντόλου Έφες-Ρεάλ Μαδρίτης

Η αυλαία θα σηκωθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον αγώνα Αναντόλου Έφες – Ρεάλ Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση και φέτος και ικανοί να ολοκληρώσουν αυτό που δεν κατάφεραν πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας. Έχουν βρει το ρυθμό τους, έχουν τα «εργαλεία», έχουν χημεία και τον ίδιο προπονητή στο πρόσωπο του Εργκίν Αταμάν.

Οι φιλοξενούμενοι, που συνήθως πρωταγωνιστούν, σφράγισαν το εισιτήριο για το επόμενο βήμα μόλις την τελευταία αγωνιστική με μια νίκη στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε. Έχουν χάσει βασικά κομμάτια του παζλ όπως ο Ράντολφ, ο Ντεκ, ο Καμπάτσο, αλλά υπάρχουν αρκετοί ακόμη να κρατήσουν το «κάστρο» για τη «βασίλισσα». Ακόμη κι αν χρειαστεί να βγάλει… λαγό από το μανίκι ο Πάμπλο Λάσο.

Λάρκιν, Μίτσιτς, Σίμον, Μοερμάν, Ντάνστον, Μπομπουά, Πλάις από τη μία, Γιουλ, Φερνάντεθ, Κάρολ, Τόμπκινς, Τέιλορ, Ταβάρες αναπληρώνουν για κάθε απουσία και απώλεια για τις δύο ομάδες. Και οι δύο ομάδες έχουν δείξει ικανές να νικήσουν εκτός έδρας. Η Ρεάλ έχει 10 νίκες μακριά από το σπίτι της και τρεις από αυτές της έδωσαν ουσιαστικά την πρόκριση. Η Έφες έχει 11 νίκες εκτός έδρας και έξι από αυτές έχουν έρθει με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων.

Στη διάρκεια της κανονικής περιόδου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν εκτός έδρας νίκες. Η Ρεάλ νίκησε 73-65 στο Σινάν Ερντέμ. Ο Κάρολ με δύο τρίποντα σφράγισε τη νίκη στο τέλος, ενώ ο Κοσέρ ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους. Για την Έφες ο Μίτσιτς ήταν ο μοναδικός διψήφιος με 16 πόντους.

Η Έφες επικράτησε πιο εύκολα στη Μαδρίτη, όπως δείχνει και το τελικό 83-108. Πρώτος σκόρερ των Τούρκων ήταν ο Σανλί με 17 πόντους, με τον Λάρκιν να ακολουθεί με 16 πόντους στα τελευταία 11 λεπτά του αγώνα. Ο Τόμπκινς με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ισπανών.

Αρμάνι ΜιλάνοΜπάγερν Μονάχου

Η Αρμάνι Μιλάνο κατάφερε στην τελική ευθεία και παρά τους τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν να πάρει το πλεονέκτημα έδρας και να επιστρέψει στα play offs μετά από επτά χρόνια. Από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου έγινε η πρώτη γερμανική ομάδα που παίρνει… παράταση στη σεζόν.

Οι δύο ομάδες βαδίζουν ουσιαστικά σε… αχαρτογράφητα νερά, αφού η εμπειρία τους από play offs είναι ελάχιστη έως μηδενική, με εξαίρεση τους έμπειρους παίκτες των ρόστερ τους. Ή τους τύπους στην άκρη των πάγκων με πρώτο τον Έτορε Μεσίνα. Ο προπονητής των Μιλανέζων έχει κατακτήσει τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Κάιλ Χάινς, ο Λουίτζι Ντατόμε έχουν ήδη κατακτήσει τον τίτλο, ενώ Ρόντρίγκεθ και Χάινς είναι ακόμη πρωταθλητές, αφού είχαν κατακτήσει τον τίτλο του 2019. Τα ονόματα δεν σταματούν εδώ... Μίτσοφ, Ντιλέινι, Σιλντς, ΛεΝτέι, Γκιστ έχουν όλη παραστάσεις και την εμπειρία των play offs και καθοριστικών αγώνων. Λούτσιτς, Μπόλντουιν, Ρέινολντς είναι ονόματα τα οποία πρέπει να προσέξει η Μιλάνο.

Οι Ιταλοί πήραν και τις δύο νίκες στην κανονική περίοδο. Στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας το παιχνίδι κρίθηκε στο νήμα με το τελικό 79-81 στην παράταση με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να μετρά 17 πόντους και οχτώ ασίστ.

Στο Μιλάνο η Αρμάνι έφτασε εύκολα στη νίκη με το τελικό 75-51 με τους Γερμανούς να ευστοχούν σε μόλις δύο τρίποντα.

Η Μπάγερν είναι η μοναδική ομάδα που έχει φέτος 13 νίκες εντός έδρας και δύο από τις τέσσερις ήττες έχουν έρθει στην παράταση.

Οπότε η Αρμάνι θα παλέψει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας και να μην δυσκολέψει περισσότερο τον εαυτό της. Άλλωστε κι αυτή με 83.5 πόντους μέσο όρο εντός έδρας μια χαρά τα πάει στο σπίτι της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ