27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ευρωλίγκα: “Πεινασμένος, αλλά και έμπειρος ο Παναθηναϊκός”

Η Ευρωλίγκα έκανε αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό. Κάνει λόγο για τις καινοτομίες, τα νέα πρόσωπα, αλλά και τη μίξη που έχει από πρόσωπα πεινασμένα για διακρίσεις και εμπειρία. Αναφορά γίνεται ξεχωριστά στις γραμμές των "κοντών" και των "ψηλών" και το πρόσωπο στο οποίο εστιάζει ο Χάουαρντ Σαντ Ρόος.

"Ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί με ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο φέτος μετά από τις πολλές αλλαγές που έγιναν. Μία από αυτές ήταν η παρουσία του Γιώργου Βόβορα ως πρώτου προπονητή πλέον. Η ομάδα έχει πολλά όπλα να χρησιμοποιήσει όπως αυτό του Σαντ Ρόος που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι στην Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ και το τρίτο των σκόρερ Νεμάνια Νέντοβιτς-Πιερ Τζάκσον-Μάρκους Φόστερ, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ του και τον Άαρον Ουάιτ. Επίσης, επέστρεψαν οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Ζακ Όγκαστ και Γιώργος Καλαϊτζάκης και πρόσθεσε τον Λεωνίδα Κασελάκη, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευωρλίγκα.

Αναφερόμενη στην περιφέρεια η Ευρωλίγκα στέκεται στην παρουσία πολλών παικτών που έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα (Τζάκσον, Νέντοβιτς, Φόστερ), αλλά και τον Σαντ Ρόος ο οποίος θεωρείται "από τους καλύτερους αμυντικούς στην ήπειρο". Στους ψηλούς αναφέρει πως πολλοί είναι οι παίκτες που παρέμειναν "με πρώτο τον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου και δίπλα τους τους Παπαγιάννη, Μπέντιλ και Μήτογλου". Και προσθέτει πως ο Κασελάκης θα είναι το back up του Παπαπέτρου, δίνοντας λύσεις στη θέση, ενώ ο Ουάιτ προσφέρει ευελιξία και λύσεις στη θέση του φόργουορντ και συνεχίζει με έναν παλιό γνώριμο, τον Όγκαστ, ο οποίος "επιστρέφει μετά από δύο δυνατές σεζόν στη Γαλατάσαραϊ".

Ο επίλογος σε ότι αφορά τα πρόσωπα γράφεται με Χάουαρντ Σαντ Ρόος, αφού είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει από την ομάδα: "Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα ερωτευτούν γρήγορα τον Σαντ Ρόος, γιατί είναι ένας παίκτης που δεν είναι εγωιστής στο παιχνίδι του. Ο 29χρονος είναι απδεδειγμένα νικητής. Πήρε το 2018 το EuroCup με την Νταρουσάφακα, όντας ο κορυφαίος στη διοργάνωση σε κλεψίματα. Κατέκτησε το Διηπειρωτικό με την ΑΕΚ το 2019 και το πρωτάθλημα Τσεχίας με τη Νίμπουρκ το 2016 και το 2017.Έγινε ο πρώτος Κουβανός που έπαιξε αυτόν τον αιώνα στην Ευρωλίγκα και παίζει εξαιρετική άμυνα με 2.53 κλεψίματα στα 40' που θα τον έφερναν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας πέρυσι αν είχε τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων (πήγε στην ΤΣΣΚΑ στα μέσα της σεζόν). Παρά τα 2.01 του είναι εξαιρετικός πλέι μέικερ που δεν κάνει λάθη (μόλις 7 σε 189 λεπτά σε 10 αγώνες με την ΤΣΣΚΑ).

Το γενικότερο συμπέρασμα να ξεκινά από την απουσία του Νικ Καλάθη: "Όταν οι φίλοι του Παναθηναϊκού συνηθίσουν να βλέπουν να μην έχουν τον Νικ Καλάθη, θα ενθουσιαστούν βλέποντας μια ομάδα που θα παίζει με ένταση και ενέργεια. Ο Βόβορας είπε πως θέλει η ομάδα να έχει 100% ενέργεια για 40 λεπτά και ο Σαντ Ρόος έχει δείξει από τα προηγούμενα χρόνια πως θα τα δίνει όλα για την άμυνα. Οι "πράσινοι" δεν θα είναι μια εύκολη ομάδα να αντιμετωπίσει κάποιος επιθετικά και οι αντίπαλοί του θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση να σταματήσουν όλους τους σκόρερ. Δεν θα πρέπει να είναι έκπληξη αν το στυλ παιχνιδιού οδηγήσει σε πολλές νίκες τους "πράσινους".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ