19.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός για το γόητρο, Ζενίτ για την πρόκριση (vids)

Στη Ρωσία θα δώσει τα τελευταία δύο παιχνίδια του για τη φετινή Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός. Η πρώτη αποστολή των «πρασίνων» είναι κόντρα στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, σε εξ αναβολής ματς της 6ης αγωνιστικής.

Το «τριφύλλι» δοκιμάζεται τη Δευτέρα (12/04, 20.00) στο «Yubileyny Sports Palace», απέναντι στο συγκρότημα του πρώην προπονητή του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και των Διαμαντή Παναγιωτόπουλου και Μάνου Παπαδόπουλου. Η ελληνική ομάδα είναι αδιάφορη βαθμολογικά, έχοντας ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι, όμως, «καίγονται» για το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκρισης στα πλέι οφ. Σε διαφορετική περίπτωση, στους «8» θα περάσει η Βαλένθια. Η Μπαρτσελόνα, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, είναι η ομάδα που περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της.

Ο κόουτς Όντεντ Κάτας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μάριο Χεζόνια και Σέλβιν Μακ, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση, ενώ ο Ταρίκ Μπλακ θα λείψει για τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Διαιτητές θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία) και Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Τσεχία).

Όσον αφορά στην προϊστορία των αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι «φτωχή». Έχουν συναντηθεί μόλις τρεις φορές στο παρελθόν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, με τον Παναθηναϊκό να έχει αναδειχθεί νικητής στο μοναδικό παιχνίδι που έχει λάβει χώρα στη Ρωσία (79-89, εν έτει 2019).

https://www.youtube.com/watch?v=jMxQola-ivI

Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Ιανουάριο, οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν το «διπλό» με 89-77. Στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει με 96-81.

https://www.youtube.com/watch?v=EEojqJps9H8&t=5s

https://www.youtube.com/watch?v=1HIt6b-tANI

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ