23.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ευρωλίγκα, παλιοί γνώριμοι και νέοι για την Σερβία

Η ομοσπονδία της Σερβίας ακολούθησε και αυτή το δρόμο που χάραξαν άλλες ομοσπονδίες και στους 24 που ανακοίνωσε για τα παράθυρα της FIBA, τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, βρίσκονται και παίκτες της Ευρωλίγκας. Όπως βρίσκονται και κάποια νέα πρόσωπα, αλλά και παλιοί γνώριμοι που είχαν καιρό να φορέσουν το εθνόσημο.

Οι 24 που κάλεσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι οι: Αλέκσα Αβράμοβιτς, Τζόρτζε Γκάγκιτς, Μπράνκο Λάζιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Στέφαν Μπίρτσεβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Σάβα Λέσιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, Ιβάν Πάουνιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Νεμάνια Νάνγκουμπιτς, Νίκολα Γιοβάνοβιτς, Μίλαν Μάτσβαν, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Στέφαν Πένο, Μιλένκο Τέπιτς, Ίλια Τζόκοβιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Ντέγιαν Μούσλι, Αλέκσα Ραντάνοφ, Ντέγιαν Τοντόροβιτς.

Οχτώ από τους 24 παίκτες θα κάνουν ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών, ενώ τέσσερις από αυτούς είναι κάτω των 21 ετών (Τζόκοβιτς, Πένο, Μαρίνκοβιτς, Ραντάνοφ). Ο Ντζόρτζε Γκάγκιτς επιστρέφει μετά το Ευρωμπάσκετ 2013, ενώ οι Μιλένκο Τέπιτς, Ιβάν Πάουνιτς και Ντέγιαν Μούσλι θα ξαναβρεθούν στην Εθνική Ομάδα για πρώτη φορά από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2013.

Η Εθνική Σερβίας έχει δύο εντός έδρας αγώνες σε αυτούς τους πρώτους προκριματικούς, καθώς υποδέχεται την Αυστρία στις 24 Νοεμβρίου και την Γεωργία στις 27 στο Βελιγράδι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ