20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ευρωλίγκα: Οι παίκτες που δεν τους…πιάνει το μάτι σου (vids)

Οι ομάδες θέλουν τους πρωταγωνιστές τους, τους σταρ τους. Θέλει όμως και τους εργάτες... Θέλει και αυτούς που απλά δεν τους πιάνει το μάτι. Αυτούς που θα έρθουν από τον πάγκο και θα κάνουν τη διαφορά, ίσως όχι σε όλα τα παιχνίδια, αλλά σε πολλά και τελικά θα δώσουν και τις πολύτιμες νίκες. Οι τέσσερις ομάδες της Ευρωλίγκας που έφτασαν στο Final Four έχουν τους δικούς τους "sleepers" όπως λέγονται. Η καθεμιά από αυτές τους δικούς της.

Μπαρτσελόνα

Το πρώτο όνομα στη λίστα δεν είναι και αυτό που λέμε "δεν τον πιάνει το μάτι σου". Ο Πάου Γκασόλ όμως υπό μία έννοια ανήκει στην κατηγορία. Μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στη δράση με στόχο την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ισπανίας. Έφτασε εκτός φόρμας, δεν πρόσφερε πολλά, έμεινε και με DNP δίπλα στο όνομά του σε αγώνες, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν εκεί στα play offs και ειδικότερα στο πέμπτο παιχνίδι απέναντι στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που έδωσε και την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα. Στη λίστα υπάρχουν δύο ακόμη ονόματα: Ο 20χρονος Λεάντρο Μπολμάρο και ο Ρόλαντς Σμιτς. Ο Μπολμάρο δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Γιασικεβίτσιους και έχει "ανθίσει" φέτος, ενώ ο Σμιτς ως ψηλός με μακρινό σουτ έχει αποδείξει πως μπορεί να γίνει το κλειδί της νίκης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ "σκούπισε" την Φενέρμπαχτσε έχοντας να επιδείξει 13 διαφορετικές αρχικές πεντάδες στη σεζόν. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς βρέθηκε στη βασική πεντάδα τρεις φορές και τις δύο από αυτές ήταν στα play offs. Έχει 43.5% φέτος στα σουτ τριών πόντων και είναι ο τύπος του παίκτη που θα μπορεί να "ανοίξει" το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ για τους άλλους σταρ της ομάδας. Ο Μάικλ Έρικε είναι ο δεύτερος. Είχε 35 πόντους με 17/23 σουτ την 33η και την 34η αγωνιστική.

Αναντόλου Έφες

Μίτσιτς, Λάρκιν, Μπομπουά, Σιμόν... Οι "κοντοί" της Αναντόλου Έφες είναι αυτοί στους οποίους εστιάζουν συνήθως οι αντίπαλες ομάδες. Υπάρχει ένας σέντερ όμως, ο Σερτάτς Σανλί, ο οποίος έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του κυρίως στο πρωτάθλημα Τουρκίας, αλλά έχει καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω και στην Ευρωλίγκα. Είναι διψήφιος σε πόντους στις 10 από τις 20 παρουσίες του. Ο Κρις Σίνγκλετον ανήκει και δεν ανήκει στην κατηγορία. Είναι ένας παίκτης που πολλές φορές κάνει πολλά, που δεν φαίνονται στους αριθμούς. Στον πέμπτο και καθοριστικό αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε πρωταγωνιστής. Από εκεί που είχε 5.7 πόντους μέσο όσο σε 38 αγώνες, σημείωσε 26 στον πέμπτο αγώνα και έκανε τη διαφορά που σφράγισε την παρουσία στο Final Four της Κολωνίας.

Αρμάνι Μιλάνο

Οι περισσότεροι παίκτες βρίσκουν τη θέση τους χάρη στην παρουσία τους στο επιθετικό κομμάτι. Ο Τζέρεμι Έβανς ήταν προσθήκη στη διάρκεια της σεζόν για την Αρμάνι Μιλάνο και έκανε τη διαφορά σε πολλά παιχνίδια με την ικανότητά του στα ριμπάουντ και τις τάπες. Στην επίθεση τα τελειώματα σε θεαματικές φάσεις πάνω από τη στεφάνη ήταν το σήμα κατατεθέν του. Και υπάρχει και ο Βλάντο Μίτσοφ. Ο Μίτσοφ έχει 43.2% στα σουτ τριών πόντων, παρά το ότι έχει δώσει το "παρών' στο παρκέ λιγότερο από κάθε άλλη χρονιά. Αν χρειαστεί όμως να παίξει στην Κολωνία, ποιος θα τον αφήσει αμαρκάριστο;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ