16.9 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Ευρωλίγκα: Κερδισμένοι Παναθηναϊκός, Βαλένθια

Παναθηναϊκός και Βαλένθια πέτυχαν τις πιο σημαντικές νίκες την Παρασκευή στην Ευρωλίγκα και το τέλος του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου τούς βρίσκει σε τροχιά πλέι οφ, με τους "πράσινους" βεβαίως να έχουν εδραιωμένη τη θέση τους στην πρώτη οκτάδα. Εφές και Ρεάλ συνέχισαν τον... περίπατό τους και εξακολουθούν να προπορεύονται, ενώ το Μιλάνο νίκησε με τα χίλια ζόρια της Ζενίτ και παραμένει εντός οκτάδας.

Στο Καλίνινγκραντ ο Παναθηναϊκός πέτυχε τεράστια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στην παράταση (106-102), που τον κρατά στην οκτάδα, δυο νίκες πάνω από την όγδοη θέση. Τεράστια εμφάνιση και μεγάλα double double έκαναν οι Νικ Καλάθης και Ντίνος Μήτογλου. Μάλιστα ο Καλάθης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας που έκανε double double με πάνω από 20 πόντους και 15 ασίστ!

Στην Κωνσταντινούπολη η Εφές δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει την χωρίς Σβεντ Χίμκι με 101-82 και να την υποχρεώσει σε... συγκατοίκηση στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με άλλες τρεις ομάδες. Αυτή τη φορά τη διαφορά έκαναν οι ψηλοί για την Εφές, η οποία συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία.

Στη Λιόν η Ρεάλ πέτυχε τη 12η συνεχόμενη νίκη της επικρατώντας με 87-77 της Βιλερμπάν, που έπαιξε χωρίς τον κλινήρη λόγω ίωσης προπονητή της, Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Παρά την ήττα πάντως, η Βιλερμπάν εξακολουθεί να βρίσκεται στην όγδοη θέση, ισόβαθμη με άλλες τρεις ομάδες.

Στο Μιλάνο η Αρμάνι είδε κι έπαθε μέχρι να καταβάλει την αντίσταση της ουραγού Ζενίτ, αλλά η νίκη της με 73-72 είναι πολύτιμη, γιατί την κρατά μόνη της στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Με το Μιλάνο έκανε το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς Κίφερ Σάικς.

Στη Βαλένθια η τοπική ομάδα με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και τον Τζόρνταν Λόιντ να κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ νίκησε με 91-77 την Άλμπα και πατά στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, έχοντας τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Άλμπα - Μακάμπι (9/1)

Μιλάνο - Παναθηναϊκός (9/1)

Μπασκόνια - Φενερμπαχτσέ (9/1)

Ρεάλ - Ζαλγκίρις (9/1)

Χίμκι - Ζενίτ (10/1)

Μπάγερν - ΤΣΣΚΑ (10/1)

Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας (10/1)

Μπαρτσελόνα - Εφές (10/1)

Βαλένθια - Ολυμπιακός (10/1)

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ