20.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ευρωλίγκα: “Κανένα εναλλακτικό σενάριο”

Με ανακοίνωσή της η Ευρωλίγκα επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του basketa.gr σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους 11 εθνικών λιγκών. Πράγματι δεν βγήκε κάποια είδηση, καθώς η Ευρωλίγκα "δεν έχει προτάσεις για εναλλακτικά προγράμματα ούτε για εναλλακτικά συστήματα διεξαγωγής τη σεζόν 2020-21", όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Άρα, δεν εξετάζεται ούτε το σενάριο της προσωρινής διακοπής ούτε της "φούσκας".

"Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η διανομή και ο συντονισμός πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους οι λίγκες οι οποίες έχουν ομάδες που μετέχουν στην Ευρωλίγκα και το Eurocup, έτσι ώστε όλες οι πλευρές να μπορέσουν να σχεδιάσουν καλύτερα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, όπως επίσης να βελτιώσουν τις ισχύουσες διαδικασίες και πρωτόκολλα.

Όσοι μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη εξέφρασαν την άποψη ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν εξασφαλίζοντας ότι οι ειδικοί κανονισμοί και τα πρωτόκολλα θα το επιτρέψουν. Εργαζόμενοι σε ένα περιβάλλον κατά το δυνατόν μεγαλύτερης συνεργασίας. Και κάνοντας την προστασία της υγείας όλων των μετεχόντων στις διοργανώσεις πρωταρχική προτεραιότητα. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε διάφορες διοργανώσεις δείχνουν ότι υπάρχουν κοινές αρχές σε μεγάλο εύρος περιοχών", αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των λιγκών της Ελλάδας, της Αδριατικής Λίγκας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της UBL (δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ