22.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ευρωλίγκα και Eurocup Γυναικών: Έτοιμα τα Final Four

Οι προημιτελικοί στις φούσκες που διοργανώθηκαν από τη FIBA για την Ευρωλίγκα Γυναικών και το EuroCup Γυναικών ολοκληρώθηκαν τα... καρέ των δύο διοργανώσεων για τα αντίστοιχα Final Four είναι πλέον γνωστά.

Οι ομάδες που πήραν την πρόκριση και θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Ευρωλίγκας Γυναικών είναι οι Φενέρμπαχτσε, Περφουμερίας Αβενίδα, Σοπρόν και Εκατερίνενμπουργκ. Η κάτοχος του τίτλου Εκατερίνενμπουργκ μετρά πλέον 14 συνεχόμενες παρουσίες στο Final Four της διοργάνωσης. Η Σοπρόν θα βρίσκεται στους ημιτελικούς για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η Φενέρμπαχτσε επιστρέφει στο Final Four μετά από τέσσερα χρόνια. Η απουσία ήταν ακόμη μεγαλύτερη για την ισπανική Περφουμερίας Αβενίδα, η οποία είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά την περίοδο 2010-11 στην τελική φάση και μάλιστα είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Εκατερίνενμπουργκ. Το φετινό Final Four θα διεξαχθεί 16-18 Απριλίου σε πόλη που θα ανακοινωθεί από τη FIBA τις επόμενες μέρες.

Το EuroCup Γυναικών θα διεκδικήσουν η Καρόλο, η Σέκζαρντ, η Ρέγερ Βενέτσια και η Βαλένθια. Η Καρόλο φτάνει στο Final Four για πρώτη φορά, όπως και η Σέκζαρντ και η Βαλένθια, η οποία έφτασε ως εδώ αήττητη. Αήττητη έφτασε ως τους ημιτελικούς της διοργάνωσης και η Βενέτσια, η οποία είχε φτάσει ως το Final Four και το 2018. Οι Ιταλίδες απέκλεισαν στους προημιτελικούς τη Sepsi SIC της Πηνελόπης Παυλοπούλου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι Ρέγερ Βενέτσια-Σέκζαρντ και Βαλένθια-Καρόλο. Το Final Four θα διεξαχθεί 9-11 Απριλίου σε πόλη που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες από τη FIBA.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ