23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ευρωλίγκα: “Δράση και πάλι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες”

Η Ευρωλίγκα εξέδωσε ανακοίνωση μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων των σωματείων, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στη διοργάνωση ειδικότερα εξαιτίας του κορονοϊού.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:
*Οι διοργανώσεις θα ξαναρχίσουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για την υγεία όλων των συμμετοχόντων, ακολουθώντας τις εντολές των αρχών υγείας και των κυβερνήσεων.
*Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν με το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής (κανονική περίοδος, play offs, Final Four). Αυτό σημαίνει προφανώς πως η διοργάνωση θα ολοκληρωθείμετά αργότερα από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. Η ίδια προτεραιότητα ισχύει και για το EuroCup.

*Συνεχίζουμε να αναλύουμε πιθανά εναλλακτικά σενάρια, τα οποία θα ενεργοποιηθούν μόνο αν το απαιτούν οι συνθήκες.

*Θα γίνουν προτάσεις τόσο προς την Ένωση Παικτών, όσο και προς αυτή των προπονητών, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις χώρες τους, αλλά και δέσμευση παικτών και προπονητών για προσαρμογή των συμβολαίων, στη διάρκεια της διακοπής των διοργανώσεων.

*Η οικονομική σταθερότητα και το Fair Play γίνεται πιο ευέλικτο, μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα για την μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

* Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

* Η σημασία όλων των ενδιαφερομένων (λίγκα, ομάδες, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, πρεσβευτές) να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους ως σημεία αναφοράς και / ή ως πηγές έμπνευσης για πολλούς, να συμβάλλουν με συντονισμένο τρόπο στην καταπολέμηση του COVID-19 με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της εξάπλωσης του ιού, μένοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνες τις κοινότητες που έχουν ανάγκη ή απλά παρέχοντας στο σπίτι περιορισμένη ψυχαγωγία γύρω από το μεγαλύτερο πάθος τους.

Η #EUROLEAGUEUNITED καμπάνια θα συγκεντρώσει και θα επεκτείνει τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβάλει όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την υποστήριξη συνεχιζόμενων παγκόσμιων καμπανιών, συμπεριλαμβανομένων των #IStayHome ή #InThisTogether.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ