22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ευρωλίγκα: Γιασικεβίτσιους και Γκασόλ για τον τελικό (vids)

O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο Πάου Γκασόλ μίλησαν για τον αυριανό τελικό της Ευρωλίγκας στη συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα (29/5) στην Κολωνία. Η δική τους Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Αναντόλου Έφες αύριο (30/5)για τον τίτλο της Ευρωλίγκας.

Ο Σάρας αναφέρθηκε στον Καλάθη, τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα να αγωνιστεί και πρόσθεσε: "Είναι το μυαλό της ομάδας. Αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία πάντως. Όποιος κληθεί να τον αντικαταστήσει θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Δεν πειράχτηκαν οι σύνδεσμοι ευτυχώς και η συμμετοχή θα είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής".

Ο Πάου Γκασόλ είναι ένας παίκτης για τον οποίο ρωτήθηκε ο Γιασικεβίτσιους, καθώς δημοσιογράφος του υπενθύμισε πως ο Ισπανός αστέρας του είχε δώσει εισιτήρια για το ντραφτ στο οποίο ήταν υποψήφιος: "Πάντα εκτιμούμε τα free εισιτήρια και τότε είχα δει να τον αποδοκιμάζουν στη Νέα Υόρκη όταν επιλέχθηκε, αλλά τους είχα πει "περιμένετε και θα δείτε..." Και είδαν. Ο Πάου ήρθε τους τελευταίους δύο μήνες. Αυτό που τον διαχώριζε πάντα από τους υπόλοιπους ήταν η ταπεινότητα που έχει, η ηθική στη δουλειά και η νοοτροπία τους. Ξέραμε πως θα πάρει χρόνο η προσαρμογή του, δεν είχε παίξει για δύο χρόνια. Χρειαζόταν να νιώσει τους συμπαίκτες του, το σύστημα, το ίδιο το παρκέ. Η βοήθειά του είναι τεράστια".

Ο Γιασικεβίτσιους αναγνώρισε την αξία της Αναντόλου Έφες, μίλησε ξανά και ξανά για το πόσο δυνατή και σκληρή ομάδα είναι, γεμάτη λύσεις και αναφέρθηκε και στον χθεσινό αγώνα: "Αυτό που μου άρεσε είναι πως επιστρέψαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν. Και πως βελτιωθήκαμε στην άμυνα μέσα στο παιχνίδι. Είναι από τα χαρακτηριστικά μας και πρέπει να το δείξουμε και αύριο".

Σε ερώτηση για την απουσία φιλάθλων τόνισε: "Ζούμε σε δύσκολη περίοδο. Είμαστε τυχεροί που συνεχίστηκε η σεζόν. Οι φίλαθλοι είναι μεγάλο κομμάτι αυτού που ζούμε, θα θέλαμε να είναι εδώ, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την παρουσία τους εδώ".

Ο Πάου Γκασόλ πρόσθεσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται. Είμαστε σε έναν τελικό μετά από έναν δύσκολο αγώνα. Είμαι ευγνώμων που μετά από σχεδόν χρόνια βρίσκομαι εδώ. Δεν έχει σημασία τι έχω πετύχει μέχρι τώρα, δεν κοιτάζω στο παρελθόν. Βρίσκομαι εδώ και θέλω τον τίτλο. Δεν έχω πολλά παιχνίδια μπροστά μου και θα προσπαθώ να απολαύσω κάθε στιγμή. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για τον τίτλο".

Σε ερώτηση για τον Κόμπι Μπράιαντ και τι έλεγε πριν από τελικούς απάντησε: "Παίξαμε σε τρεις τελικούς μαζί, αλλά δεν έλεγε πολλά. Μας έδειχνε το δρόμο με αυτά που έκανε στο παρκέ. Τώρα βρισκόμαστε εμείς σε έναν τελικό, ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια όλη τη σεζόν για να φτάσουν ως εδώ. Πρέπει απλά να παλέψουμε και να μην χάσουμε την ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ