17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ευρωλίγκα: Αταμάν και Λάρκιν για τον τελικό (vids, pics)

Ο Εργκίν Αταμάν και ο Σέιν Λάρκιν μίλησαν για τον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου η δική τους Αναντόλου Έφες αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα για τον τίτλο. Αταμάν και Λάρκιν αναφέρθηκαν στη δυσκολία της σειράς, στην απουσία των φιλάθλων και την πίεση που υπάρχει.

"Όλες οι ομάδες που φτάνουν ως το Final Four έχουν την ίδια πίεση για τον τίτλο", τόνισε ο Αταμάν, όταν ρωτήθηκε αν νιώθει την έξτρα πίεση εξαιτίας της περσινής σεζόν που διακόπηκε με την Έφες στην κορυφή ή της δικής τους παρουσίας που μπορεί να τον κάνει τον πρώτο Τούρκο προπονητή που θα κατακτήσει την κούπα. "Έχουμε κι εμείς πίεση και ισχύει από την πρώτη αγωνιστική. Αξίζαμε να βρεθούμε και πέρυσι στην ίδια θέση, αλλά δεν έγινε. Κάθε αγώνας, όχι μόνο εδώ στο Final Four, έχει τη δική του αξία. Οι παίκτες είναι αυτοί που θα τα κρίνουν και το ίδιο θα γίνει και αύριο. Δύο σπουδαίες ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο και αυτή που θα τα καταφέρει καλύτερα θα πάρει τον τίτλο. Δεν με ενδιαφέρει η ιστορία ή τι μπορεί να λέει η παράδοση. Με νοιάζει τι θα γίνει αύριο στο παρκέ".

Ο ίδιος μετά τον ημιτελικό δήλωσε πως "δεν ήταν η μέρα του Λάρκιν". Σχολιάζοντας αυτό και όχι μόνο συνέχισε μιλώντας για τους παίκτες του συνολικά: "Δεν κοιτάζω το χθες. Κοιτάζω το παρόν και το μέλλον του κάθε παίκτη. Ο Σανλί παίζει εκπληκτικά από το δεύτερο γύρο και μετά. Ήταν καθοριστικός και στον ημιτελικό. Είναι παράδειγμα για τους νέους Τούρκους αθλητές. Έχουμε καλούς ξένους, έχουμε στηριχθεί σε αυτούς, αλλά το ίδιο μπορεί να γίνει και με τους γηγενείς".

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία των φιλάθλων απάντησε: "Ζούμε δύσκολες στιγμές. Το μπάσκετ υπέφερε, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος. Χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι και περισσότεροι υποφέρουν οικονομικά. Θα θέλαμε να υπάρχει κόσμος στην εξέδρα, αλλά δεν είναι εφικτό. Ας ελπίσουμε πως θα είναι το τελευταίο φάιναλ φορ χωρίς κόσμο".

Ο Σέιν Λάρκιν τόνισε από την πλευρά του: "Είμαστε εδώ που θέλαμε να είμαστε από την αρχή. Θέλαμε να βρισκόμαστε στον τελικό. Είμαστε ενθουσιασμοί και ανυπομονούμε. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Ανυπομονώ για τον τελικό. Δεν πήγε όπως θέλαμε το 2019, αλλά καταλάβαμε τι σημαίνει Final Four. Μάθαμε και από τα play offs από τους αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης όταν χαλαρώσαμε και παραλίγο να χάσουμε το στόχο μας. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Η Μπαρτσελόνα είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος στο φινάλε μιας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής σεζόν. Ήταν δύσκολα και περιμένω να είναι το ίδιο και στον τελικό. Πρέπει να παλέψουμε, πρέπει να παίξουμε και τα σαράντα λεπτά. Και δεν έχει να κάνει με μένα. Δεν με νοιάζει να βάλω πόντους και να βγω πρώτος σκόρερ. Με ενδιαφέρει στο τέλος του αγώνα να έχει νικήσει η ομάδα μου. Δεν έχει καμία σημασία ποιος σκοράρει, ποιος είναι ο ηγέτης. Έχουμε μια ευκαιρία να πάρουμε τον τίτλο και γι' αυτόν θα παλέψουμε. Είναι το μόνο που έχει σημασία".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ