22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ευκαιρία για…λάθη

Τα φιλικά παιχνίδια προσφέρονται και για λάθη, καθώς αυτά δεν στοιχίζουν. Σε μια λοιπόν από τις τελευταίες ευκαιρίες του  να μην πληρώσει τα λάθη του, ο Ολυμπιακός έχασε από αυτά στο τελευταίο δίλεπτο το φιλικό από την Μπεσίκτας (70-65) στο τουρνουά της Κωνσταντινούπλης.

Το θετικό για τους Πειραιώτες είναι ότι αν και αγωνίζονταν χωρίς τους Σπανούλη και Παπανικολάου (που έχουν μείνει στην Αθήνα) αλλά και χωρίς τον Στρέλνιεκς (που έχει ενοχλήσεις στον ώμο και ο κόουτς Σφαιρόπουλος τον άφησε προληπτικά εκτός 12άδας) ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος και θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από το Σινάν Ερντέμ.

Αφού προηγήθηκαν 65-61 με τρίποντο του Αγραβάνη στα 1'47'' πριν τη λήξη αλλά δεν ξανασκόραραν μέχρι το φινάλε. Αντίθετα δέχτηκαν ένα σερί 9-0 απόρροια κυρίως των "δώρων" από Μάντζαρη. Ρόμπερτς και Πρίντεζη με λάθη ακόμα και σε πάσες επαναφοράς.

Ο Μιλουτίνοφ για μια ακόμα φορά ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και ιδιαίτερα ώριμο παιχνίδι, όπως καλός ήταν και ο Μπράιαν Ρόμπερτς (14π., 4 ριμπ.).

Ενα ανάλογο μπλάκ άουτ πάντως είχαν οι φιλοξενούμενοι και στο φινάλε ου πρώτου μέρους (32-31 για τη Μπεσίκτας, αν και στο 18' με τρίποντο του Τόμπσον ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 29-24 δεχόμενος όμως και πάλι ένα σερί 8-2 στο τελευταίο δίλεπτο.

 

Ο Ολυμπιακός είχε κατά διαστήματα καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να βρίσκει ρυθμό με τον Τόμπσον στο "2" και τον Παπαπέτρου τριάρι.

Με τρίποντο του Ρόμπερτς στο 25' οι Ερυθρόλευκοι πήραν και το μέγιστο προβάδισμά τους (45-38), αλλά για μια ακόμα φορά οι Τούρκοι μάζεψαν τη διαφορά στο τέλος της περιόδου (ήταν πίσω μόλις 48-47 στο 3ο').

Το πιο κρίσιμο καλάθι των γηπεδούχων πάντως ήταν το μεγάλο τρίποντο του Κλάρκ στα 21'' που έφερε τη Μπεσίκτας μπροστά με 66-65 και δεν ξανάχασε το προβάδισμα.

 Τα δεκάλεπτα: 12-17, 31-32, 48-47, 65-70

 

Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα: ΕΔΩ

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ